Το Moldee αποτελεί ένα υβριδικό σενάριο εστίασης, όπου η υψηλή γαστρονομία συνδυάζεται με τo fine drinking. Ο χώρος αποτελείται από δυο ενότητες που συστεγάζονται, με τα όριά τους να είναι μην είναι και τόσο διακριτά, μπαίνοντας η μια μέσα στην άλλη. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και στεγάζεται στο ισόγειο μιας διατηρητέας πολυκατοικίας του 1973. Το ζητούμενο από τους chef ήταν η παροχή ενός χώρου όπου θα αναπτύξουν το όραμά τους, να προσφέρουν δηλαδή στο κοινό μια νέα κατεύθυνση στην διατροφή.

Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες του χώρου μετατρέπονται σε “moldees”, εκπαιδεύονται δηλαδή από τους chef προκειμένου να γνωρίσουν την ποιοτική διατροφή και να τρέφονται με ποιοτικά υλικά και καθαρές γεύσεις στην καθημερινότητά τους.

Το γαστρονομικό concept επηρέασε και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με ένα πολύ μινιμαλιστικό τρόπο και χωρίς περιττά στοιχεία. Κάνοντας μια θεωρητική τομή σε ένα πιάτο εντοπίζονται τα παρακάτω συστατικά: το πιάτο ως μια δυνατή βάση, τα υλικά που δημιουργούν την σύνθεση γεύσεων αλλά και σχημάτων και τέλος το topping που αποτελείται από εντυπωσιακά και ανάλαφρα στοιχεία που συμβάλλουν στην δημιουργία συναισθημάτων και ατμόσφαιρας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ
Έργο: MOLDEE

Τοποθεσία: Κέντρο, Θεσσαλονίκης

Πελάτης: Νεφέλη ΙΚΕ

Επιφάνεια: 310,00 m2

Χρόνος μελέτης & υλοποίησης: 2020-2022

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: TAKA+PARTNERS

Επικεφαλής αρχιτέκτων: Ασπασία Τάκα

Ομάδα μελέτης: Μαρία Αβραμίδου, Μαρία Σολιδάκη, Άννα Λαζαρίδου, Χρίστος Κομζιάς

Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη: EMDC – Κ. Καπεσίδης – Ν. Μέρτζιος Ο.Ε.

Επιβλέπων μηχανικός: Ιωάννης Ασκαρίδης

Κατασκευή Έργου: Γεώργιος Μιτολίδης – MBRACE.gr

Η/Μ Μελέτη Κτιρίου: Cambicci + Associates

Φωτογραφίες: Βασίλης Μαυρίδης, Michele Troiani