Εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση των προϊόντων BIOCLIMA και την ενημέρωση των προσκεκλημένων δημοσιογράφων, διοργάνωσε χθες ο όμιλος Druckfarben. Τα εν λόγω δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης παράγονται στη νέα μονάδα παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022 ως μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, ύψους 5,4 εκ. ευρώ, από τα οποία η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων ανήλθε στα 3,5 εκ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται η γραμμή παραγωγής έτοιμων τελικών επιχρισμάτων εξωτερικής θερμομόνωσης και η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας κονιαμάτων, που επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Μάλιστα τον επόμενο χρόνο η μονάδα αναμένεται να αναβαθμιστεί εκ νέου με ιμάντες μεταφοράς φορτίων, αξίας 1 εκατ. ευρώ.

BIOCLIMA και βιωσιμότητα 

Τα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA  θωρακίζουν τα κτίρια καλύπτοντας  τόσο τις κάθετες επιφάνειες (ClimaWall) όσο και τα δώματα (ClimaRoof). Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 λόγω μειωμένης χρήσης μονάδων θέρμανσης και ψύξης. Πρόκειται για έξυπνα συστήματα, ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς περιορίζουν τους ρύπους, συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό περιβάλλον (indoor environmental quality), παρέχουν στεγανότητα, αξιοποιούν τη θερμική χωρητικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κάθε κτιρίου είτε αυτό είναι σπίτι, σχολείο, ξενοδοχείο ή ακόμα και δημοσία δομή. Στόχος του ομίλου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανακαίνιση των κτιρίων, καθώς και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

Γιώργος Καραβασίλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ομίλου Druckfarben

Ο κος. Γιώργος Καραβασίλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Druckfarben, δήλωσε: «θερμομονώστε τα σπίτια σας, εξοικονομώντας χρήματα από τους αυξημένους λογαριασμούς σας, θωρακίζοντας τα σπίτια σας και τέλος, συνεισφέροντας καταλυτικά στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στο περιβάλλον».

Στην πρώτη περίπτωση, η σειρά ClimaWall προσφέρει τεχνικές λύσεις, πιστοποιημένες βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών (EAD 040083-00-0404), αξιοποιώντας και τα 4 είδη θερμομονωτικών πλακών (διογκωμένη πολυστερίνη λευκή & γραφιτούχα, εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας), προσφέροντας δύο επιλογές βασικής στρώσης (ανόργανη και οργανική) και καλύπτοντας όλες τις αρχιτεκτονικές και αισθητικές ανάγκες με την ολοκληρωμένη γκάμα τελικών επιχρισμάτων ClimaTop. Το δεύτερο σύστημα, Clima Roof, αποτελεί σύστημα ελαφροβαρούς και ανθεκτικής θερμοϋγρομόνωσης ταράτσας, που προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση, άριστη στεγανοποίηση, ανθεκτικότητα και χαμηλή επιβάρυνση φορτίου της ταράτσας.

Τα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA είναι τα πρώτα ελληνικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), εξασφαλίζοντας την ανώτερη «οικολογική» ταξινόμηση των κτιριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως τα LEED, BREEM & WELL, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται με όλους τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και την πυροπροστασία των κτιριακών κατασκευών.

Παράλληλα, ο Όμιλος Druckfarben παρέχει ένα άρτια στελεχωμένο τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης BIOCLIMA αποτελούμενο από διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνικούς εφαρμογών, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, προσφέροντας τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις σε κάθε ανάγκη.