Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο του περιοδικού Architect, ενός νέου μηνιαίου εντύπου της Boussias που ήρθε για να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας της αρχιτεκτονικής αγοράς.

Το Architect, όμως, δεν είναι ένα ακόμη περιοδικό που απλώς παρουσιάζει τα έργα ακολουθώντας μια μονοδιάστατη κατεύθυνση. Ούτε αυτοαπομονώνεται σε μια εσωτερική, κλειστή αγορά αποκλείοντας αυτούς που έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Architect ως μέσο επικοινωνίας είναι ότι σε κάθε τεύχος έχει ως αποστολή να φέρνει σε επαφή όλους τους «παίκτες» του αρχιτεκτονικού οικοσυστήματος -από τους αρχιτέκτονες έως τους προμηθευτές και τους φορείς που συμμετέχουν σε κάθε έργο-, αναδεικνύει και προβάλλει τους επαγγελματίες του χώρου και τις βέλτιστες πρακτικές τους, αλλά και αποτυπώνει όλες τις τάσεις -εγχώριες και διεθνείς- που καταγράφονται στον κλάδο και επηρεάζουν την εξέλιξη της ίδιας της αρχιτεκτονικής.

Το περιοδικό Architect, λοιπόν, απευθύνεται σε επικεφαλής και στελέχη αρχιτεκτονικών γραφείων, διευθυντές ανάπτυξης και πώλησης δομικών-οικοδομικών υλικών και προμηθευτές, επικεφαλής εταιρειών αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας (real estate), μηχανικούς που συμμετέχουν σε δημόσια ή ιδιωτικά έργα, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, καθώς και σε προέδρους και μέλη των ενώσεων και φορέων της αγοράς.

Για το πρώτο τεύχος του Architect συνομιλήσαμε με οκτώ κορυφαίους αρχιτέκτονες και καταγράψαμε τις απόψεις τους για το μέλλον της αρχιτεκτονικής, τις τάσεις που θα επικρατήσουν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και το πώς βιώνει ο καθένας εξ αυτών τις αλλαγές που συντελούνται σε τεχνολογικό-κοινωνικό επίπεδο. Επίσης, ερευνήσαμε, πάλι συζητώντας με την ίδια αγορά, το πώς αναμένεται να διαμορφωθεί ο εργασιακός χώρος του μέλλοντος, αλλά και ανοίξαμε το κεφάλαιο της ανακαίνισης μικρών χώρων. Από το περιεχόμενο του περιοδικού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η έρευνα για τα οφέλη, τις δυσκολίες και τις λύσεις που σχετίζονται με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων στον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Τέλος, απευθυνθήκαμε σε στελέχη της αγοράς για να μεταφέρουμε μέσω άρθρων και συνεντεύξεων όσα έχουν ανακαλύψει στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Οι παρουσιάσεις έργων και μελετών έρχονται να ολοκληρώσουν το περιεχόμενο του Architect, όπου θα ενημερωθείτε τόσο για τα έργα όσο και τις επιλογές που έκανα οι δημιουργοί τους κατά τον σχεδιασμό και για τα υλικά-προϊόντα που χρησιμοποίησαν.

Καλωσορίσατε, λοιπόν, στον κόσμο του Architect, το οποίο μέσω πρωτογενών άρθρων και συνεντεύξεων κομβικών προσώπων αναδεικνύει όλα εκείνα τα θέματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει κάθε δημιουργός, σε όλα τα στάδια του έργου του.