Στο Ιxa απονεμήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο, το Gold iF DESIGN AWARD 2024. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το Ιxa ξεχώρισε μεταξύ 11.000 υποψηφιοτήτων από 72 χώρες συνολικά, κατακτώντας το Χρυσό Βραβείο λόγω της σχεδιαστικής καινοτομίας που το χαρακτηρίζει συνδυάζοντας ισορροπία και κομψή δυναμικότητα. Η Artemide και οι Foster+Partners ενστερνίζονται την ίδια φιλοσοφία για το βιώσιμο σχεδιασμό που σηματοδοτεί κάθε στάδιο της ανάπτυξης των προϊόντων και ξεχωρίζει ως βασική αξία του έργου. Το Ixa είναι εμπνευσμένο από τα δυναμικά γλυπτά του Alexander Calder και αποτελεί την απόλυτη έκφραση της λειτουργικής, παραγωγικής και βιώσιμης ευφυΐας μέσα από την απλότητα του. Πρόκειται για ένα διαχρονικό προϊόν με εκλεπτυσμένη ομορφιά που είναι αποτέλεσμα μιας στιβαρής σχεδιαστικής τεχνογνωσίας. Το φωτιστικό διατίθεται σε επιδαπέδια, επίτοιχη και επιτραπέζια έκδοση, σε τέσσερα χρώματα.

Πληροφορίες για το θεσμό των iF DESIGN AWARDS
Τα iF Design Awards διοργανώνονται από την iF International Forum Design GmbH στο Ανόβερο και επικεντρώνονται στον καινοτόμο σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων από το 1954. Σήμερα αναγνωρίζονται παγκοσμίως ανάμεσα στα πλέον φημισμένα βραβεία σχεδιασμού
προϊόντος, βραβεύοντας μόνο τα σχέδια που έχουν εκπληρώσει συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής όπως ενδεικτικά η ποιότητα κατασκευής, η καινοτομία, η λειτουργικότητα, η βιωσιμότητα και η σχεδίαση.