Το Architect Show (tAS) είναι μια 2ήμερη διοργάνωση (11-12 Δεκεμβρίου, στο Athens Metropolitan Expo), που απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα ιδιαίτερο κοινό της Αρχιτεκτονικής και του design, αποσκοπώντας να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις εταιρείες που προάγουν την καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία στον χώρο των υλικών και της κατασκευής με Αρχιτέκτονες, Σχεδιαστές, Μηχανικούς και Επιχειρηματίες Real Estate.

Το TAS3 επικεντρώνεται στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ενώ αποτελεί κανάλι διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών μέσω μιας σειράς επιμελημένων σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων, εκπαιδευτικών και εμπνευσμένων διαλέξεων. Το archisearch.gr, σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της Design Ambassador Communication, P.R. & Production Company εγγυάται τα υψηλότερα πρότυπα δημιουργικής επιμέλειας και σχεδιασμού παραγωγής. Η μοναδική διάταξη της έκθεσης, οι θεματικοί τομείς και η εμπειρία της tAS σχεδιάστηκε από την Ελένη Μπρασίνικα, Διευθύντρια Σχεδίασης & Έρευνας / Συνιδρυτής του BllendDesign & Research Office, ενώ όλη την επιμέλεια της διοργάνωσης έχεις αναλάβει η MEDEXPO.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 6 ενότητες συγκεντρώνουν στη σκηνή του «Architects Talk» εκπροσώπους κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων. Η αυλαία ανοίγει με το πάνελ «Invisible architecture», στο οποίο θα συζητηθούν οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί αλλά και τα έργα που αν και δεν υλοποιούνται αφήνουν ως παρακαταθήκη καλές ιδέες. Ακολουθεί το πάνελ «Hotels and Resorts», ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο που οι τουριστικές επενδύσεις κορυφώνονται. Αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες αλλάζουν λόγω των αναγκών της νέας phygital εποχής που διανύουμε, όπως θα συζητηθεί στο «Leisure Architecture».

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου πρώτος διεθνής προσκεκλημένος στο «Architects Talk» είναι ο θρυλικός αρχιτέκτονας Peter Murray, επιμελητής του φόρουμ New London Architecture, πρωτεργάτης του London Festival of Architecture που ξεκίνησε ως Clerkenwell Architecture Biennale το 2004 και επιμελητής ορισμένων από τις σημαντικότερες εκθέσεις των τελευταίων 40 ετών στη Βασιλική Ακαδημία. Μεταξύ άλλων, στο φετινό “Architects Talk”, μεγάλο μέρος της Κυριακής 12/12 είναι αφιερωμένο σε δύο υλικά στα οποία η Ελλάδα είναι εξαγωγική δύναμη: το μάρμαρο και το αλουμίνιο.

Το περιοδικό Architect και το καθημερινό newsletter Build του ομίλου επικοινωνίας Boussias υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας το The Architect Show 3.