Το Delicious Burger House είναι ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, σχεδιασμένο από τους Amalgama Architects, το οποίο ξεχωρίζει για το ύφος και τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Γεωμετρικά σχέδια και πολύχρωμα πλακάκια, φώτα νέον και γραφικά είναι τα κύρια στοιχεία του εσωτερικού χώρου του Delicious Burger House, ο οποίος είναι σχεδιασμένος σε καθαρά ρετρό στυλ από το αρχιτεκτονικό γραφείο Amalgama Architects. Το κατάστημα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει για τους μαύρους τοίχους και τους ξύλινους πάγκους που θυμίζουν έντονη τη δεκαετία του ’90. Ο ευρύτερος σχεδιασμός και η διακόσμηση προσπαθούν να αναβιώσουν την ατμόσφαιρα της περιόδου εκείνης, αξιοποιώντας έντονες αποχρώσεις και μοτίβα που ήταν χαρακτηριστικά στοιχεία της εν λόγω εποχής.

Χρώματα και μοτίβα από άλλη δεκαετία
Οι κουζίνες είναι ορατές πίσω από τη μεταλλική πρόσοψη με ημιδιαφανές σκισμένο γυαλί, ώστε το κοινό να μπορεί να βλέπει επί το έργον την προετοιμασία των αγαπημένων του γευμάτων. Τα πράσινα πλακάκια στους τοίχους με τα έντονα γεωμετρικά μοτίβα, έρχονται σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα των τοίχων, δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση. Παράλληλα, οι καμπύλοι καθρέπτες και οι απλίκες δημιουργούν μία ζωηρή ατμόσφαιρα. Οι εναλλαγές των χρωμάτων και των σχεδίων επεκτείνονται και στα πλακάκια του δαπέδου, τα οποία τοποθετούνται σε διαγώνια θέση. Με τη σειρά τους, τα φώτα οροφής ακολουθούν το ίδιο μοτίβο και τονίζουν τα ιδιαίτερα στοιχεία του design, συμβάλλοντας στο ευχάριστο και άκρως φιλόξενο περιβάλλον του καταστήματος. Στο εσωτερικό δεσπόζει ένας άνετος δερμάτινος πάγκος που συνοδεύεται από ξύλινα τραπέζια εποχής και ασπρόμαυρες δερμάτινες καρέκλες, με νέον φώτα να καλύπτουν τον τοίχο πίσω από αυτόν. Από την άλλη πλευρά, οι δερμάτινες καμπίνες σε ξύλινη γραμμή δημιουργούν μια πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Ως προέκταση του κύριου χώρου, το μπάνιο καλύπτεται από μπλε τετράγωνα πλακάκια, ενώ ένας καθρέφτης στην οροφή δημιουργεί μια ψευδαίσθηση συνέχισης του χώρου κατακόρυφα.

Κοντολογίς, το συγκεκριμένο burger house διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα, καθώς αποτελεί ταξίδι σε μία άλλη περίοδο, εκείνης της δεκαετίας του ’90. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν πέρα από τα νοστιμότατα γεύματα που σερβίρονται, το εντυπωσιακό design του χώρου, που χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Οι αποχρώσεις των τοίχων, το δάπεδο, τα έπιπλα και ο φωτισμός συνδυάζονται άψογα, ώστε να προσδίδουν ένα άρτιο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα πίσω από το έργο
Ονομασία: Delicious Burger House
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Amalgama Architects
Κατασκευή: Μάρκος Λιώνης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Ολοκλήρωση Έργου: 2022
Φωτογραφίες: Στέλλα Μπασσιά