Δεκαέξι χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε, αναπτύσσεται από τη Δημιουργική ΕΠΕ μια πολυτελής κατοικία μέσα σε ένα οικόπεδο γεμάτο ελαιόδεντρα. Η κλίση του οικοπέδου είναι ήπια, με τη μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά να εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του. Το οικόπεδο στις τρεις πλευρές του συνορεύει με αγροτικό δρόμο, ενώ βορείως με όμορη ιδιοκτησία-αδόμητο οικόπεδο. Ο προσανατολισμός του είναι βόρειος με θέα τη θάλασσα.

Αυτονομία και ιδιωτικότητα σε τρία επίπεδα
Ζητούμενο της αρχιτεκτονικής μελέτης που ολοκλήρωσε η εταιρεία ήταν να σχεδιαστεί μια κατοικία με τρία επίπεδα με σκοπό την τουριστική εκμετάλλευση. Έτσι, σχεδιάστηκε μια κατοικία που αναπτύσσεται στο υπόγειο, το ισόγειο και τον όροφο και έχει συνολική επιφάνεια 491 τ.μ. Η κατοικία χωροθετείται κεντρικά στο οικόπεδο με προσανατολισμό προς τον Βορρά με σκοπό να έχει την καλύτερη θέα προς τη θάλασσα.
Η είσοδος τοποθετείται στο επίπεδο του ισογείου, στη νότια πλευρά του κτιρίου. Αριστερά της εισόδου αναπτύσσονται οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή η κουζίνα, η τραπεζαρία και το καθιστικό. Πίσω από την κουζίνα «κρύβονται» οι βοηθητικές χρήσεις της αποθήκης και του κοινόχρηστους WC. Δεξιά της κεντρικής εισόδου και του κλιμακοστασίου χωροθετείται το υπνοδωμάτιο του ισογείου με το ιδιωτικό του μπάνιο, με το κεντρικό κλιμακοστάσιο να λειτουργεί σαν «διαχωριστικό» των χρήσεων «ημέρας» και «vύχτας», διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα του υπνοδωματίου.

Στο υπόσκαφο τμήμα υπάρχουν δύο ακόμη υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια. Ακόμη υπάρχει ο κοινόχρηστος διάδρομος με το κλιμακοστάσιο και αποθηκευτικός χώρος. Στο ίδιο επίπεδο υπάρχει και το στεγασμένο ιδιωτικό πάρκινγκ της κατοικίας.
Στον όροφο χωροθετούνται ακόμη τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο το καθένα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα και πρόσβαση σε ιδιωτικό μπαλκόνι. Ακόμη, το αριστερό δωμάτιο έχει πρόσβαση και σε ιδιωτική βεράντα συνολικής επιφάνειας 58,40 τ.μ.
Ο εξωτερικός χώρος εκτείνεται μπροστά από την κατοικία και περιλαμβάνει την κολυμβυτική δεξαμενή, συνολικής επιφάνειας 94 τ.μ., χώρους καθιστικού και στεγασμένο χώρο για το μπάρμπεκιου και την τραπεζαρία. Ακόμη, στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ένας ημιυπαίθριος χώρος που φιλοξενεί το γυμναστήριο.

Με διακοσμητικά κλωστρά
Για την κατοικία επιλέχθηκαν φυσικά υλικά σε γήινες αποχρώσεις, ώστε η κατοικία να εναρμονίζεται με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται. Για τις τοιχοποιίες επιλέχθηκε επίχρισμα σε λευκή απόχρωση. Τα κουφώματα είναι σκούρο γκρι αλουμινίου και το υλικό των δαπέδων είναι πλακίδια γρανίτη με όψη πέτρας σε αποχρώσεις μπεζ-γκρι. Ακόμη, έντονες είναι οι επενδύσεις ξύλου σε όλο το κέλυφος του κτιρίου. Συγκεκριμένα, το ξύλο το συναντάμε στις επενδύσεις των εξωστών, στις πέργκολες και στα διακοσμητικά κλωστρά. Τα μετακινούμενα διάτρητα κλωστρά από ξύλο λειτουργούν σαν διακοσμητικό στοιχείο των όψεων αλλά και σαν φίλτρο που προσαρμόζει την οπτική επαφή.
Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κι επιλέχθηκε η κατάλληλη φύτευση, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ευχάριστο, καλοκαιρινό και κατάλληλο για χαλάρωση κοντά στη φύση. Τέλος, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η αρχιτεκτονική του κτιρίου αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο με την κατάλληλη μελέτη φωτισμού.