Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Artemide, χωρίς να κάνει κανέναν συμβιβασμό στη φωτεινότητα ή τη σχεδιαστική ομορφιά του φωτιστικού, έχει έναν μοναδικό σκοπό: την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Η φημισμένη ιταλική μάρκα φωτιστικών Artemide έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο τρόπο να μετατρέπει τα φωτιστικά σώματα σε συσκευές απολύμανσης χάρη σε ειδικά LED που εκπέμπουν σε συγκεκριμένα μήκη κύματος. Ο λόγος για την πατενταρισμένη τεχνολογία Integralis, που προσαρμόζεται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της Artemide, έτσι ώστε να προσφέρει την ιδανική λύση όχι μόνο για την απολύμανση ενός χώρου αλλά και για υψηλή απόδοση φωτισμού σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Τα φωτιστικά στα οποία έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία της Artemide μπορούν να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής Artemide App, επιτρέποντας στα φωτιστικά δωματίων που χρησιμοποιούνται συχνά να εκπέμπουν συνεχώς φως που καταστέλλει τα βακτήρια. Τα φωτιστικά σε ακόμη πιο πολυσύχναστα δωμάτια, όπως οι γραφειακοί χώροι, μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εκπέμπουν σύντομης διάρκειας ισχυρότερο UV φως όταν δεν υπάρχει κανένας.

Το οικοσύστημα της Integralis
Η πρωτοπορία της συγκεκριμένης τεχνολογίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περιλαμβάνει τέσσερις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις-υπηρεσίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα ή συνδυαστικά. Η Pure Integralis είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση που επιτρέπει υψηλό δείκτη απόδοσης χρωμάτων και επομένως υψηλής ποιότητας φωτεινότητα. Η White-Violet Integralis είναι ο συνδυασμός λευκού και βιολετί φωτός που μπορεί να ενεργοποιήσει τον έλεγχο για μικροβιακή ανάπτυξη ή και την αντιμικροβιακή δράση. Η White Integralis εκπέμπει λευκό φως και περιορίζει τη βακτηριδιακή ανάπτυξη. Η Violet Integralis δημιουργήθηκε για να εντείνει την αποτελεσματικότητα έναντι παθογόνων μικροοργανισμών σε χώρους όπου απαιτείται ταχύτερη απολυμαντική παρέμβαση. Τέλος, η Integralis μπορεί να εκπέμψει υπεριώδες ακτίνες UVC, που ενεργοποιούνται μόνο εν τη απουσία των ανθρώπων.