Mε πολύχρονη εμπειρία, τεχνογνωσία και συνεχή εξέλιξη, η PROLIGHT εξειδικεύεται σε έργα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών σε απαιτητικούς τομείς όπως αυτόν του hospitality.

H PROLIGHT φωτίζει το Cali Mykonos
Το Cali Mykonos είναι ένα έργο σημείο αναφοράς στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο καθώς αποτελεί μια πολυδιάστατη και εξαιρετικά απαιτητική κατασκευή που ακολουθεί τη φυσική ροή του εδάφους χωρίς καμία επέμβαση στη μορφολογία του. Το βραβευμένο Τμήμα Μελετών Φωτισμού της PROLIGHT συμμετείχε στο project από τη «γέννησή» του, κάνοντας συναντήσεις με την Αρχιτεκτονική και την Κατασκευαστική ομάδα και επιτόπου επισκέψεις στο έργο για να διαμορφωθεί το αρχικό lighting concept, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής φωτισμού όσο και στο επιπέδου του ύφους και της αισθητικής που θα ακολουθηθεί. Η τελική προσέγγιση διαμορφώθηκε με μια λιτή πολυτέλεια και μια συνολική αίσθηση κομψότητας σε απόλυτη αρμονία με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Για να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι επιλογές του φωτισμού, μελετήθηκαν αρχικά ο κεντρικός δρόμος που ξεκινάει από τη reception και με πορεία μέσα από τους κτιριακούς βραχίονες καταλήγει στο εστιατόριο-bar, με τελική πορεία «έκπληξη» τη μικρή ιδιωτική παραλία-όρμο του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα μελετήθηκε η κεντρική πισίνα 120 μέτρων, το σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου όπου επιλέχθηκε γραμμικός RGBW φωτισμός κατά μήκος των κάθετων ορθομαρμαρώσεων σε συνδυασμό με χωνευτά σποτ διάχυτου φωτισμού. Στην πορεία μελετήθηκε ξεχωριστά καθεμία από τις 42 σουίτες ενώ κατασκευάστηκαν 4 πλήρη mock up rooms όπου επιβεβαιώθηκαν οι τελικές επιλογές. Η μελέτη περιβάλλοντος χώρου προχωρούσε ταυτόχρονα με τα κτίρια, καθώς επηρεάζεται από τις ιδιωτικές αυλές και φυτεύσεις των δωματίων.

Ο φωτισμός των δωματίων αποτελείται από χωνευτά downlights, χωνευτά reading lights στα μαρμάρινα κεφαλάρια, χωνευτά σποτ uplighters τοποθετημένα σε ειδική κατασκευή πέτρας ενσωματωμένη στις κάθετες ορθομαρμαρώσεις των δωματίων, κρυφούς φωτισμούς στις ντουλάπες και το minibar και, τέλος, μικροσκοπικά courtesy lights που παρέχουν έναν ήπιο φωτισμό το βράδυ καθοδηγώντας προς το λουτρό. Στα μπάνια κυριαρχούν οι κρυφοί γραμμικοί φωτισμοί που αναδεικνύουν τις ποικίλες μαρμάρινες υλικότητες. Τα επώνυμα διακοσμητικά φωτιστικά, επίτοιχα, δαπέδου και επιτραπέζια, από κορυφαία brands όπως Artemide, Panzeri, DGA και Astro, σε λευκές, μαύρες και bronze κυρίως αποχρώσεις, ζεσταίνουν τον χώρο και προσδίδουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα διακριτικής πολυτέλειας.

Στο συγκεκριμένο έργο αξιοποιήθηκε η υπηρεσία «Design & Supply» που παρέχει η PROLIGHT με την οποία ο πελάτης, πέραν από τις υπηρεσίες μελέτης φωτισμού, επιλέγει την εταιρεία και για την προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων. Οι αποκλειστικές συνεργασίες της εταιρείας με κορυφαία brands του εξωτερικού, η εξειδίκευση, οι γνώσεις και η εμπειρία της στον φωτισμό ξενοδοχείων κατάφεραν πετύχουν ένα τεχνικά και αισθητικά άρτιο φωτιστικό αποτέλεσμα εντός του χρονοδιαγράμματος και του προϋπολογισμού όπως επιτάσσουν τα έργα υψηλών απαιτήσεων.