Ο σχεδιασμός μιας παιδικής βιβλιοθήκης ή ενός παιδότοπου έως τις βρεφικές-παιδικές τουαλέτες, μπορούν να αποτελέσουν πρωτότυπα  αρχιτεκτονικά έργα. Συνδυάζουν φαντασία, χρώμα, ασφάλεια και υγιεινή.

Οι ακρυλικές επιφάνειες HANEX έχουν χρησιμοποιηθεί, ως ένα εκ των βασικών υλικών, στις παρακάτω εφαρμογές συνδυάζοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδανικά για χώρους με παιδιά.

PROJECT DISNEY STORE- Pangyo Department Store, Seoul, Korea

Τα Disney stores στη Σεούλ, αποτελούν αγαπημένο προορισμό μικρών και μεγάλων, για να ανακαλύψουν ιδέες δώρων από τους αγαπημένους τους ήρωες Disney.  Μόνο τις πρώτες 100 ημέρες λειτουργίας του πρώτου Disney Store στην Κορέα, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 100,000. Οι επισκέπτες μπορούν να περιφέρονται με ασφάλεια και να αγγίζουν τα προϊόντα ανάμεσα στα stands.

Οι επιφάνειες των stands αλλά και του πάγκου-ταμείου είναι κατασκευασμένες με HANEX. Τα σχέδια επιλέχθηκαν σύμφωνα με την εταιρική ταυτότητα, αλλά παράλληλα να είναι φιλικά προς τους μικρούς επισκέπτες. Επίσης οι αντιμικροβιακές τους ιδιότητες εξασφαλίζουν την υγιεινή του χώρου και την εύκολη καθαριότητα. Τέλος η δυνατότητα θερμοεπεξεργασίας δεν περιόρισε τους σχεδιαστές στο να δώσουν το σχήμα που επιθυμούν.

 

PROJECT MOKA GARDEN

Αυτό είναι το πρώτο έργο εσωτερικού σχεδιασμού του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και σχεδιαστής του Jamie Hayon στην Κορέα.  Αποτελείται από  3 χώρους: Βιβλιοθήκη MOKA, Κήπος Jaime Hayon (εσωτερικός κήπος) & MOKA Play (εσωτερική παιδική χαρά).

Το πολυκατάστημα της Hyundai στην Κορέα, σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Jaime Hayon, δημιούργησε το MOKA Garden χρησιμοποιώντας, ως ένα από τα βασικά υλικά τις ακρυλικές επιφάνειες HANEX. Όπως ανέφερε ο σχεδιαστής

“  Μέσα από τα σχέδιά μου ήθελα να φέρω σε επαφή τον κόσμο με τη φύση και τα ζώα. ”

Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι ακρυλικές επιφάνειες HANEX ως ένα από τα βασικά υλικά, είναι η δυνατότητα θερμοεπεξεργασίας ώστε να δημιουργηθούν 3D σχήματα και καμπύλες επιφάνειες. Οι μη ορατές ενώσεις και η δημιουργία ενιαίων επιφανειών. Η μεγάλη συλλογή χρωμάτων και ο συνδυασμός αυτών αλλά και τέλος οι αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του υλικού, που το καθιστούν ιδανικό σε ένα χώρο για οικογένειες με ανάγκες υψηλής υγιεινής.

Μέσα από τα ζωηρά και δημιουργικά σχέδια του Hayon, ο χώρος ενθαρρύνει και καλλιεργεί τον «Φυσιογραμματισμό» σε κατοίκους των πόλεων που σπάνια έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την ομορφιά της φύσης.

 

 

Βιβλιοθήκη MOKA

Η Βιβλιοθήκη MOKA φιλοξενεί πάνω από 2000 παιδικά βιβλία με θέμα τη φύση, το καθένα επιλεγμένο προσεκτικά από ειδικό, ώστε να περιέχει «πλούσιες» εικόνες και ιστορίες για τη φύση. Το πάτωμα, οι βιβλιοθήκες, τα σκαμπό, οι χαρακτήρες στις κολώνες έχουν κατασκευαστεί με HANEX. Κατά τη δημιουργία της ταυτότητας της βιβλιοθήκης, ο Hayon οραματίστηκε τα παιδιά να διασχίζουν έναν λαβύρινθο βιβλιοθήκης σαν φίδι, ανακαλύπτοντας βιβλία που είναι τοποθετημένα ακριβώς για να φτάσουν στο ύψος των ματιών των παιδιών.

Κήπος Jaime Hayon (εσωτερικός κήπος), 462

Πήρε το όνομά του από τον ίδιο τον σχεδιαστή, ο κήπος Jaime Hayon είναι η καρδιά του ΜΟΚΑ Garden. Ο κήπος φέρνει στο προσκήνιο μια φύση που συχνά θεωρείται δεδομένη και βοηθά ώστε οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ξανά την ομορφιά και την πολυτιμότητα της φύσης.  Αυτή η περιοχή προορίζεται για να μπορούν οι άνθρωποι να απολαύσουν ηρεμία. Οι θέσεις ανάπαυσης όπως και ένα κεντρικό περίπτερο για ενημέρωση και πληροφορίες στο χώρο, έχουν κατασκευαστεί από HANEX. Ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει ένα κήπο σύγχρονο που συγκεντρώνει τους ανθρώπους για να επικοινωνήσουν, να αισθανθούν και να χαλαρώσουν.

MOKA Play – Μια εμπνευσμένη παιδική χαρά

Ο Hayon σκόπευε η παιδική χαρά να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να μεταβούν τα παιδιά σε έναν ευφάνταστο κόσμο παιχνιδιού, σχεδιάζοντας τέσσερα ζώα στα οποία μπορούν να αναρριχηθούν. Τα στοιχεία κατασκευάστηκαν για να είναι τόσο ασφαλή για τα παιδιά όσο και απαλά για τα μάτια. Ο χώρος των περιμετρικών καθισμάτων, οι σκάλες είναι κατασκευασμένες από HANEX. Οι ενιαίες επιφάνειες, χωρίς ενώσεις και οι καμπύλες χαρίζουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια. Οι ακρυλικές επιφάνειες δίνουν τη δυνατότητα στο σχεδιαστή να δημιουργεί χωρίς όρια!

PROJECT HYUNDAI MUSEUM  MOKA του αρχιτέκτονα Chan-joong Kim, CEO του The System Lab .

Ο Αρχιτέκτονας αναφέρει “  Ήθελα να δημιουργήσω ένα χώρο, όπου τα παιδιά θα ξεφεύγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα.”  Τα μουσεία τέχνης μπορούν να δώσουν στα παιδιά την εντύπωση ότι είναι βαρετά. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδρομή είναι μεγαλύτερη από άλλες εμπειρίες και δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος ανάπαυσης εκτός από το σαλόνι ή την καφετέρια.

Το Hyundai MOKA σχεδιάστηκε με θέμα «ένα μουσείο τέχνης με μια ενιαία γραμμή κίνησης». Κάθε όροφος συνδέεται με σκαλοπατάκια όπου τα παιδιά μπορούν να ξεκουραστούν ή να διαβάσουν βιβλία, και λάμπες που επιτρέπουν στα παιδιά να περπατούν άνετα μέσα από περάσματα φωτός και σκιάς. Επιπλέον, το μουσείο εφάρμοσε μια νέα κλίμακα που λαμβάνει υπόψη τις σωματικές διαφορές μεταξύ παιδιών και γονέων (ύψος ματιών, μήκος βήματος, ακτίνα κίνησης κ.λπ.).

Οι ακρυλικές επιφάνειες HANEX χρησιμοποιήθηκαν στις κολώνες, στο εσωτερικό των Bubble steps (πλαϊνά καθισμάτων) αλλά και στους στα πλαϊνά των διαδρόμων. Οι σχηματισμοί με καμπύλες, οι μη ορατές ενώσεις, η ασφάλεια και η υγιεινή που προσφέρουν, όπως και η αντοχή και η εύκολη συντήρηση σε ένα χώρο που χρησιμοποιούν παιδιά κάθε μέρα,  καθιστούν τα HANEX ιδανικά.

PROJECT HYUNDAI CHUNGCHEONG BRANCH- χώρος φροντίδας βρεφών.

Ο χώρος σχεδιάστηκε έως και την τελευταία λεπτομέρεια. Με γήινες αποχρώσεις που χαλαρώνουν βρέφη και γονείς αλλά και επιφάνειες που προσφέρουν απόλυτη υγιεινή και ασφάλεια. Οι επιφάνειες δεν διακόπτονται από επικίνδυνες ενώσεις ή γωνίες. Τα χωρίσματα είναι ενιαία για τα παρέχουν προστασία. Ο χώρος αποπνέει ηρεμία και εκτός από πρακτικός είναι και πανέμορφος. Τόσο οι επιφάνειες, όσο και οι νιπτήρες έχουν κατασκευαστεί με ακρυλικές επιφάνειες HANEX.

PROJECT BASKIN ROBBINS- Seocho Wooseong Branch

Μία από τις πιο διάσημες αλυσίδες καταστημάτων για παγωτά της Αμερικής, παρουσίασε το νέο της store concept. Η εταιρία θέλησε να ενσωματώσει digital υπηρεσίες παρουσιάζοντας ένα νέο είδος εξυπηρέτησης. Οι επιφάνειες HANEX έχουν εφαρμοστεί τόσο στο buffet όσο και στις κάθετες επιφάνειες του χώρου. Οι ακρυλικές επιφάνειες χρησιμοποιούνται ευρέως σε χώρους εστίασης, καθώς εκτός της μοντέρνας αισθητικής, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για προετοιμασία τροφίμων. Η όψη μωσαϊκού που χρησιμοποιήθηκε στις κάθετες επιφάνειες «δένει» αρμονικά με τα έντονα χρώματα του χώρου, δημιουργώντας ένα φιλικό και χαρούμενο περιβάλλον.

Η εταιρεία ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ακρυλικών επιφανειών HANEX στην Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία & Β. Μακεδονία. Οι επιφάνειες HANEX σχεδιάζονται και παράγονται στην Κορέα από τον όμιλο Hyundai L&C. Αποτελούν ένα υλικό με μοναδικές ιδιότητες και απεριόριστες εφαρμογές. Οι αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής αλλά και οι πιστοποιήσεις του, το καθιστούν ιδανικό για υψηλές απαιτήσεις. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται ευρέως σε κατοικίες αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα σε εμπορικούς χώρους, εστίασης, ιατρικούς ακόμα και σε προσόψεις κτιρίων για επικάλυψη.

ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε.

LINK https://marmouris.gr/collections/hanex-akrulika-solidsurfaces/

[email protected]