Το The Melting Pot είναι ένας χώρος που οι εραστές του design μπορούν να απολαύσουν ασυνήθιστες μουσικές, σπάνιες ποικιλίες καφές, εξεζητημένα κοκτέιλ και πιατέλες με φαγητό.

Το The Melting Pot είναι ένας χώρος που οι εραστές του design μπορούν να απολαύσουν ασυνήθιστες μουσικές, σπάνιες ποικιλίες καφές, εξεζητημένα κοκτέιλ και πιατέλες με φαγητό.

Η ιδέα για το The Melting Pot, που βρίσκεται στη Λεμεσό, προέκυψε από την ανάγκη έκθεσης των επίπλων RIZA. Δημιουργός των επίπλων είναι ο Παναγιώτης Στέλικος, που διατηρεί το σχεδιαστικό γραφείο Arcube από το 2008. Το γραφείο καταπιάνεται «με το design ως ολότητα» και έχει αναλάβει μία σειρά διαφορετικών εγχειρημάτων, από τον σχεδιασμό επίπλων έως κτίρια. Ανάμεσα σε αυτά και εκείνο που στεγάζει τον καινοτόμο αυτόν χώρο.

Το The Melting Pot βρίσκεται στην οδό Ελευθερίας που αποτελεί έναν από τους παλιότερους δρόμους της πόλης. Γνώρισε εμπορική ακμή ενώ είναι γνωστός για την αρχιτεκτονική του ποικιλομορφία. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς η μαρίνα, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αναθέρμανε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ακίνητα τις περιοχής.

Ο εσωτερικός χώρος
Κύριο σημείο αναφοράς για τη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου του The Melting Pot είναι το τριγωνικό σχήμα του κτιρίου, με σαφείς επιρροές από το μοντέρνο κίνημα, όπου δύο προσόψεις συγκλίνουν σε μία καμπύλη.
Ο σχεδιασμός της τσιμεντένιας μπάρας με τις φουτουριστικές αναφορές, που από ψηλά θυμίζει πλώρη καραβιού, ακολουθεί τη φόρμα αυτή. Τοποθετημένη στο κέντρο του The Melting Pot αναδεικνύει την παραγωγή των ποτών, ενώ η κίνηση των επισκεπτών στον χώρο πραγματοποιείται ανεμπόδιστα. Το ύψος της είναι σχετικά χαμηλό και με αυτόν τον τρόπο η απόστασή της από την οροφή μεγαλύτερη. Έτσι ο χώρος φαίνεται περισσότερο εντυπωσιακός.

Μινιμαλισμός
Το μέσα και το έξω επικοινωνούν μέσω των πέντε θυρών, δύο σε κάθε πλευρά και μία στην καμπύλη, ενώ τα τεράστια ανοίγματα επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαμβάνει διαφορετικές όψεις του αστικού τοπίου. Παράλληλα το γκρι πάτωμα λειτουργεί ενοποιητικά συνδέοντας οπτικά τον εξωτερικό χώρο με τον εσωτερικό. Μέσα στο The Melting Pot κυριαρχούν, διακριτικά, τα έπιπλα RIZA όπως και οι προθήκες για την έκθεση αντικειμένων.
Τα μινιμαλιστικής αισθητικής έπιπλα είναι σε γήινα χρώματα. Οι τοίχοι είναι λευκοί, όπως και το ταβάνι, με αποτέλεσμα ο χώρος να γίνεται ακόμα πιο φωτεινός, ενώ η ύπαρξη φυτών βοηθάει στο να καλλιεργηθεί η αίσθηση της εσωτερικής αυλής. Παράλληλα μέσα από τον τεχνητό φωτισμό, ο οποίος είναι κυρίως κρυφός, αναδεικνύονται τα δομικά στοιχεία του χώρου.

Σχεδιαστική ομάδα
Head designer: 
Παναγιώτης Στέλικος
Concept/ Design/ Project Management/ Store curation Assistant designer: Στεφανία Δημητρίου
2D/ 3D Modeling Photography: Creative Photo Room