Από την εκδήλωση αναδείχθηκαν σπουδαία αρχιτεκτονικά γραφεία και εντυπωσιακά έργα, τα οποία ξεχώρισαν για την αισθητική και τον σχεδιασμό τους.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η επετειακή έκθεση 100% Hotel Show, η οποία διοργανώθηκε από τη Demand Fairs and Μedia, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα περιοδικά Construction και Architect, καθώς και το ημερήσιο newsletter Build των εκδόσεων Boussias. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Μec Παιανίας στις 18 -21 Νοεμβρίου 2022. Η επίσημη έναρξη της έκθεσης πλαισιώθηκε από την τελετή απονομής των 100% Hotel Design Awards, που φέτος περιλάμβανε επίσης, την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού Out of the Box…In a Box, όπως και του ειδικού βραβείου 100% Hotel Architect of the Year, που έκανε την πρεμιέρα του στη φετινή τελετή.

Η απονομή του 100% Hotel Architect of the Year
Τη βραδιά παρουσίασε ο Νίκος Μοράντης από τους Destsetters, ο οποίος έκανε μία συνοπτική αναδρομή στις προηγούμενες διοργανώσεις και στην εξέλιξη του θεσμού. Ο διοργανωτής του 100% Hotel Show και των 100% Hotel Design Awards, Δημήτρης Αντωνάκος, εγκαινίασε το νέο ειδικό βραβείο που ενσωματώθηκε στον διαγωνισμό, το 100% Hotel Architect of the Year, απονέμοντάς το στο γραφείο Elastic Architects και στη Ρία Βογιατζή. Η αρχιτέκτων αρχικά μίλησε για την ιστορία του γραφείου και της καριέρας της, και στη συνέχεια ανέφερε τις νέες τάσεις της ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής. Στην αίθουσα παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι του γραφείου Elastic Architects.

Βράβευση των εντυπωσιακότερων ξενοδοχειακών έργων
Ακολούθως, προβλήθηκαν στο κοινό οι 33 φιναλίστ του διαγωνισμού και ακολούθησε η απονομή των βραβείων, που αφορούσαν 11 διαφορετικές κατηγορίες. Τα 8 ξενοδοχειακά projects που διακρίθηκαν, είναι έργα που ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τους, ενώ όλα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Μέσα από την εκδήλωση και την παρουσίαση των έργων, αναδείχθηκε ο προσανατολισμός του design προς την βιωσιμότητα και το Well Being. Την απονομή των βραβείων ανέλαβαν επιτυχημένοι εκπρόσωποι από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της φωτογραφίας και του τύπου, οι οποίοι με την παρουσία και τη συμμετοχή τους προσέδωσαν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη βραδιά, ενώ οι ίδιοι αποτέλεσαν μέλη της κριτικής επιτροπής ή nominators του διαγωνισμού.

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι νικητές του Out of the Box…in a Box, καθώς και του διαγωνισμού που αφορά τον σχεδιασμό ξενοδοχειακών χώρων ή ειδικών κατασκευών προς ξενοδοχειακή χρήση, οι οποίοι -όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες- συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση, σχεδιάζοντας πολύ ιδιαίτερα, ενδιαφέροντα και καινοτόμα concepts, τα οποία προβάλλονταν σε έναν διακριτό χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης 100% Hotel Show. Οι 2 νικητές παρέλαβαν το ειδικά σχεδιασμένο βραβείο τους, που αντιστοιχούσε στο πρωτοποριακό θέμα του διαγωνισμού.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το λαμπερό VIP Opening Party στο κεντρικό Lounge της έκθεσης, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν με το κοινό την ιδιαίτερη αυτή βραδιά, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες για την ξενοδοχειακή αρχιτεκτονική, αλλά και δημιουργώντας νέες ενδεχόμενες συνεργασίες.

 

Τα ξενοδοχειακά έργα που διακρίθηκαν
• Καλύτερο Resort: Kalesma
• Καλύτερο City Style Hotel: Vanoro Hotel
• Καλύτερη Villa: Villa Mimaze
• Καλύτερο Boutique Style Hotel: Yoma Suites /
Υπόσκαφες Βίλες στη Ζάκυνθο
• Καλύτερο Luxury Apartment: Yoma Suites /
Υπόσκαφες Βίλες στη Ζάκυνθο
• Καλύτερο Δωμάτιο/Μπάνιο: Theros All Suite Hotel
• Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception: HÂBITAT
Mykonos All Suite Hotel
• Καλύτερος Περιβάλλων Χώρος: Kalesma
• Καλύτερο All Day Restaurant: Theros All Suite Hotel
• Καλύτερο Κέντρο Ευεξίας: NOŪS Santorini
• Ειδικό Βραβείο Μη Υλοποιηµένου Έργου: Nomas
• Out of the Box… In a Box: Ψεκ ιν, Τσεκ ιν
• Out of the Box… In a Double Box: Playground
«Παιχνίδια του ουρανού & του αγρού»
• 100% Hotel Architect of the Year: Elastic Architects