Δυναμικό παρών έδωσε στη ΒΑΤΙΜΑΤ η Aluminco, το διάστημα 3 με 6 Οκτωβρίου 2022, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Paris Porte de Versailles της Γαλλίας, ενώ θα συμμετάσχει στην κλαδική έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο, η οποία θα διεξαχθεί από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022 στο Metropolitan Expo.

Στη BATIMAT 2022 εκθέτες κι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της Aluminco. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η οικολογική premium σειρά SKYLINE, καθώς διακρίνεται για το ιδιαιτέρως χαμηλό ενεργειακό της αποτύπωμα, αποτελώντας προπομπό του «πράσινου» αλουμινίου. Η σειρά SKYLINE παράγεται με πρώτη ύλη πιστοποιημένο αλουμίνιο που έχει παραχθεί από 100% πράσινη ενέργεια κι αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη, με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά στη διεθνή αγορά. Όπως τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αργύρης Καρράς: «Η Aluminco επενδύει σε λύσεις που εστιάζουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, δρομολογώντας παράλληλα την έλευση του πράσινου αλουμινίου».

Μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, η δυναμική επιστροφή της ΒΑΤΙΜΑΤ, έδωσε τη δυνατότητα στην Aluminco να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες του οικοδομικού κλάδου, ιδιώτες κι αγοραστές απ’ όλον τον κόσμο, αλλά και το βήμα για ενίσχυση της εξωστρέφειάς της. Η Aluminco εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες της παγκόσμιας αγοράς, όπου εξάγει τα προϊόντα της.

Ανάλογη επιτυχία προμηνύεται και στην Έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο 2022, που επιστρέφει δυναμικά για να διαμορφώσει τις εξελίξεις στον κλάδο του αλουμινίου, έναν από τους σημαντικότερους της ελληνικής βιομηχανίας, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία σε όρους ΑΕΠ και απασχόλησης.  Στον ίδιο χώρο, θα διοργανωθεί ταυτόχρονα η  επαγγελματική έκθεση Οικοδομή Expo 2022, που απευθύνεται στον τομέα των κατασκευών.