Την Τετάτη 24 Μαΐου 2023 η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική ‘Multiverse’ που προτείνει τη συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών μορφών φυσικής και τεχνητής ζωής. 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε (early bird & φοιτητικό στα 25 ευρώ). Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας, εδώ!

Αναζητούμε έναν βιώσιμο τρόπο φυσικής κατοίκησης στον πλανήτη. Λαχταρούμε τις πρωταρχικές αρχές της συνύπαρξης, ενώ καθένας αγωνίζεται για την ατομικότητα. Μπαίνουμε στον άγνωστο και αβέβαιο κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εξερευνούμε ψηφιακούς κόσμους φτιαγμένους από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.

Η θεματική της φετινής ΕΣΩ, με τίτλο “MULTIVERSE”, γεφυρώνει περαιτέρω τις θεωρίες για την εν εξελίξει αλλαγή με την πρώιμη πρακτική, στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του design και των τεχνών, και τα αποτελέσματά της.

O Γιώργος Μπάτζιος, αρχιτέκτονας και ιδρυτής του γραφείου Georges Batzios Architects, θα είναι ένας από τους ομιλητές του ΕΣΩ 2023 και η ομιλία του θα έχει τίτλο “Architecture and the Machine”. H φιλοσοφία του επικεντρώνεται στη δημιουργία ζωντανών, αρχιτεκτονικών έργων που διαμορφώνονται ως αποτέλεσμα ανθρωπολογικών αναγκών περισσότερο από μία σχεδιαστική ιδέα.

Έχει ακολουθήσει διεθνή καριέρα σχεδιάζοντας και καθοδηγώντας πολυεπιστημονικές ομάδες σε μεγάλης κλίμακας διεθνή έργα, όπως το 53w53 MoMA Tower στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι, Art and Technology Quarter στη Σεγκόβια, η Φιλαρμονική του Παρισιού, ο διεθνής διαγωνισμός του Rethink Athens σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες όπως οι Ateliers Jean Nouvel, David Chipperfield Architects, Martha Schwartz and Partners, Fr-ee Fernando Romero μεταξύ άλλων. Τα τρέχοντα έργα περιλαμβάνουν το Confex Park στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το γραφείο Kengo Kuma and Associates, το West Waterfront, και το East Urban Center του Δήμου Καλαμάτας.

Διαγωνισμός κτιρίου γραφείων της περιφέρειας Αττικής

Ο Γιώργος Μπάτζιος και η ομάδα του γραφείου του κέρδισε 2ο βραβείο για το διαγωνισμό του κτιρίου γραφείων της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα, βασικός στόχος του γραφείου ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης πλατφόρμας πρότυπο για τη σχέση πολιτών-πολιτείας. Η πρόταση περιλαμβάνει τις διάφορες δυνατότητες που δίνονται από το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο της πόλης της Ελευσίνας που πρόκειται να φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις ως Πολιτιστική Πόλη της Ευρώπης για το 2021.

Στοιχεία έργου

Έτος 2018

Επιφάνεια 12.000 m2

Τύπος έργου Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, κτίριο γραφείων

Διάκριση 2ο βραβείο

Τοποθεσία Ελευσίνα

Κτίριο γραφείων στην Αττική

Plans

Βιομηχανικό κτίριο στη Δράμα

Plans

DIAGRM_SECOND SKIN
ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ
ΤΟΜΗ ΑΑ’

Βoutique hotel στην Τήνο

Plans

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΑΤΟΨΗ ΟΡΟΦΟΥ
ΤΟΜΗ

PLATINUM SPONSOR: ALUMIL

GOLD SPONSOR: ORAMA MINIMAL FRAMES

SILVER SPONSOR: ELVIAL

BRONZE SPONSOR: EUROPA

DISTINCTIVE SPONSOR: ALUMINCO

GRAND SPONSORS: BENJAMIN MOORE, BLUM, FURNITURE GALLERY, GRUPPO CUCINE, LAFARGE, MARMYK, MARMOURIS, MOCKUP SPACES, NEOKEM, SATO, TSIALOS, URBI ET ORBI

CREATIVE SPONSORS: NAFPLIOTIS