Mε ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν τα φετινά Interiors Awards της BOUSSIAS Events. Συνολικά 127 υποψηφιότητες απέσπασαν διακρίσεις και σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση των υποψηφιοτήτων άγγιξε το 33%, ενώ οι νέες εταιρείες που συμμετείχαν σημείωσαν αύξηση 40%, δείχνοντας τη δυναμική του θεσμού που αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγοράς.
Παρουσία λοιπόν περισσότερων από 300 καταξιωμένων και πρωτοπόρων επαγγελματιών από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, του interior και του lighting design πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Interiors Awards 2023.

Τα κορυφαία βραβεία στη φετινή διοργάνωση απέσπασαν οι:
• Designer of the Year 2023: Μinas Kosmidis Architects
• Lighting Designer of the Year 2023: ASlight
• Kitchen & Bath Company of the Year 2023: FRANKE Ελλάς
• Construction Fit out Company of the Year 2023: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
• Client of the Year2023: COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Μιχάλης Μαυρολέων, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Αρχιτέκτων και CEO, A&M Architects
Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση των 8ων Interiors Awards θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, τον θαυμασμό μου για τον όγκο και την ποιότητα των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων. Ήταν μια δύσκολη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς οι υποψηφιότητες έδειξαν το επίπεδο και την ποικιλομορφία της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Ως κριτική επιτροπή, εκτιμήσαμε την επαγγελματική προσέγγιση και τη δημιουργικότητα των προτάσεων, σε συνδυασμό με την ποιότητα, την επίδραση των υλικών, των χρωμάτων και του σχεδιασμού σε κάθε υποψήφιο χώρο. Καθώς οι υποψηφιότητες ήταν πολλές και ποικίλες, η διαδικασία της αξιολόγησης ήταν πραγματικά απαιτητική και περίπλοκη. Η κριτική γινόταν αυτόνομα για κάθε συμμετοχή, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα αξιολόγησης από το 1 έως το 100 μέσω μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας που διασφάλιζε τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα.

Θέλοντας να επισημάνω το υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων, οι προτάσεις που βραβεύθηκαν ξεχώρισαν λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού, της έξυπνης  χρήσης των υλικών και της αισθητικής αρμονίας που δημιουργήθηκε σε κάθε χώρο. Οι βραβευθέντες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη τους προσέγγιση και τη συνεισφορά τους στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την BOUSSIAS Events για την άψογη διοργάνωση αυτού του θεσμού, καθώς και τα μέλη της επιτροπής για τη συνεισφορά  τους και την αμείωτη δέσμευσή τους για την προώθηση της αρχιτεκτονικής  και του σχεδιασμού στην Ελλάδα.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των νικητών στα Interiors Awards στο www.interiorsawards.gr

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Ανδριανή Πάνου-Παπαθεοδώρου, Deputy Managing Director, Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ Τεχνική Κατασκευαστική μέσα από τα έργα μας επενδύουμε στην ποιοτική αρχιτεκτονική και αναδεικνύουμε τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και το ευ ζην. Η βράβευσή μας σε έξι κατηγορίες της διοργάνωσης Interiors Awards 2023, έρχεται σαν επισφράγιση των προσπαθειών μας και μας δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη διαρκή εξέλιξη της διαδικασίας και των υπηρεσιών κατασκευής που προσφέρουμε.

Έλια Σηφοδασκαλάκη, Interior/Architectural Designer
Με γνώμονα ότι έκανα καλά τη δουλειά μου, χωρίς να αφήνω τίποτα στην τύχη του, πάντα με πάθος και με τη σιγουριά ότι αξίζει τον κόπο, έθεσα στόχο για να υλοποιήσω τα όνειρά μου με μια ξεχωριστή διάκριση. Αυτό είναι το δικό μου COMING OUT, για να συνεχίσω να κάνω όνειρα και με το πέρασμα των χρόνων να γίνομαι όλο και πιο δημιουργική, θέλοντας να αποδείξω ότι έχω να προσφέρω στον τομέα του Interior Design.

Γιάννης Δημητριάδης, Ιδρυτής, Dimitriadis Inspirational Design
Η Dimitriadis Inspirational Design είχε την τιμή να λάβει μέρος στα Ιnteriors Awards 2023 από την BOUSSIAS Events, όπου κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να διακριθεί, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την εταιρεία μας, που με τέσσερα βραβεία Ιnterior design, παραμένει στην κορυφή του χώρου, με πιο πολύ πάθος και δημιουργικότητα από ποτέ. Τα διακριθέvτα έργα, αποτελούν μια ένδειξη εναρμόνισης της υψηλής αισθητικής με τη λειτουργικότητα και καινοτομία – τις θεμελιώδεις αξίες που καθορίζουν κάθε μας project.

Αριάδνη Σωτηροπούλου, Γενική Διευθύντρια, Franke Hellas
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη βράβευσή μας ως “Kitchen & Bath Company of the Year” καθώς επίσης και για τα τρία βραβεία που λάβαμε για τα προϊόντα και το σύστημα κουζίνας Franke Mythos. Η αναγνώριση αποτελεί επιβράβευση και κίνητρο για την ομάδα της Franke Ελλάδος. Η Franke, ως εταιρεία αφοσιωμένη στην καινοτομία και το design, συνεχίζει να υποστηρίζει για 2η χρονιά τον θεσμό των Interiors Awards θέλοντας να επενδύσει στην ανάδειξη της δημιουργικότητας και την ανάπτυξη του interior designing στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους κριτές και τους συνεργάτες μας για την υποστήριξη τους.

Νικόλαος Μαρκόπουλος, Shops Trade Marketing, Sales Network, Development & Technical Support Senior Manager, OTE GROUP
Στον όμιλο του ΟΤΕ έχουμε μάθει να δεχόμαστε τις προκλήσεις, με άμεση ανταπόκριση και κύριο στόχο το customer experience. Πραγματοποιούμε ανακαινίσεις στα δίκτυα καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με γνώμονα τις νέες τεχνολογίες, την εμπειρία του πελάτη και το minimal design. Όλα αυτά οφείλονται στη συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια όλων των συναδέλφων και συνεργατών που εργάζονται αναδεικνύοντας όλα τα παραπάνω, τους οποίους ευχαριστώ.

Ρενάτα Σκαράκη, Store Concept & Design Sr. Specialist | Corporate & Regulatory Affairs & Communications Team, ΟΠΑΠ
Το νέο κατάστημα ΟΠΑΠ στο γήπεδο OPAP Arena αποτελεί ένα πρότυπο κατάστημα για το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ. Με γωνιές που προσφέρουν ξεχωριστές παικτικές εμπειρίες, έχει αναδειχθεί ως ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης. Ακολουθεί τις γενικές αρχές σχεδιασμού του δικτύου ΟΠΑΠ, δίνοντας την αίσθηση ενός “sports’ café”, ενώ μέσω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του τεχνολογικού εξοπλισμού του απαντά στις επιταγές που ορίζει η νέα ψηφιακή εποχή.

Νάνσυ Ταστσόγλου, Υπεύθυνη Marketing, ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε.
Η βράβευσή μας στα Interiors Awards 2023, στην κατηγορία «Health Space on a Budget», ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη! Η συνεργασία της ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. με την κατασκευαστική εταιρεία MISTRAL-ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ και τον ταλαντούχο Αρχιτέκτονα κ. Ερρίκο Ιωαννίδη, μόνο «χρυσή» θα μπορούσε να είναι. Οι λύσεις με HANEX (ακρυλικές επιφάνειες) & DTC (μηχανισμοί επίπλων) εξασφάλισαν την υψηλή υγιεινή και εργονομία που απαιτούσε το συγκεκριμένο έργο.

Daniel Frampton, Lighting Designer και Sales & Marketing Manager, PROLIGHT
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον όμιλο BOUSSIAS για την ευκαιρία που δίνει μέσω αυτού του καταξιωμένου θεσμού να επιβραβευτεί η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η συμβολή του φωτισμού στον τομέα των κατασκευών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα 4 αυτά βραβεία, δηλαδή συνολικά
8 που έχουμε αποκτήσει από αυτόν τον θεσμό, που μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε το έργο μας στη δημιουργία έργων που αποσκοπούν στη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.

Κωνσταντίνα Συνγκιρίδη, Αρχιτέκτων, The KS Project
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τα έργα μας διακρίθηκαν σε έναν θεσμό που έχει θέσει τόσο υψηλά standards για το interior design στην Ελλάδα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο The KS Project ιδρύθηκε με στόχο τη δημιουργία έργων με μοναδικό χαρακτήρα, που δίνουν χώρο στα όνειρα των ανθρώπων που πρόκειται να ζήσουν μέσα σε αυτά. Οι φετινές βραβεύσεις αποτελούν το κίνητρο για να βάλουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια.

Αλέξης Βικέλας, Αρχιτέκτων, Vikelas Architects
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη βράβευση της μελέτης της αναμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Riverwest στη ζώνη σύνδεσης με την επέκταση που έγινε πρόσφατα. Μια δύσκολη άσκηση επειδή έγινε σε ένα κτίριο που έχει σχεδιαστεί να είναι απόλυτα εσωστρεφές. Πολύτιμοι συνεργάτες στη διαμόρφωση πρότασης ήταν η Δανάη Μανιαδάκη & η Ειρήνη Γιωτοπούλου (DNE Architects) και η Ματίνα Μαγκλάρα για τη μελέτη φωτισμού.

Angela Evdokia Simon, Interior Industrial Designer & Consultant, SIMON|A Interiors
Με μεγάλη χαρά έλαβα τρία σημαντικά βραβεία στον τομέα του Interior Design. Αυτά τα βραβεία είναι η απόδειξη ότι η αφοσίωση, το πάθος και η αγάπη μου για το Design αναγνωρίζονται και εκτιμώνται.
Με τα βραβεία αυτά ως ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική μου πορεία, δεσμεύομαι να συνεχίσω να προσφέρω εξαιρετικό σχεδιασμό, δημιουργικότητα και καινοτομία σε κάθε έργο που αναλαμβάνω και μου εμπιστεύονται οι πελάτες μου από όλο τον κόσμο.

Ασπασία Τάκα, MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός, Founder | Head Architect, TAKA + PARTNERS
Είναι τιμή μας που για ακόμα μια φορά η επιτροπή μάς ανέδειξε δίνοντάς μας το Silver Award στην κατηγορία “Διατηρητέα”. Κάθε διάκριση που λαμβάνουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική για την ομάδα μας καθώς αντανακλούν όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει για την επίτευξη του εκάστοτε έργου.

Μαρίκα Μαυρολέων, Design Operations Manager, Α&Μ Architects
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα έργα μας απέσπασαν 3 χρυσά βραβεία “Best Hotel Interior”, “Small Workspace” και “Showroom & Retail” αντίστοιχα. Αυτές οι διακρίσεις συμβολίζουν την αναγνώριση της δουλειάς μας και επιβεβαιώνουν τη συνεχή προσήλωση του γραφείου στην ποιότητα και την καινοτομία. Αυτές οι βραβεύσεις μάς ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές αρχιτεκτονικές εμπειρίες για τους πελάτες μας.

Νικόλαος Γιαλιτάκης- CEO & Construction manager / Στεφανία Καπετανίδου- CEO & Design manager, 3105 Design Studio
Η αναγνώριση που αποσπάσαμε για τον σχεδιασμό κουζίνας αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την κατασκευαστική μας εταιρεία. Επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στην παροχή υψηλής ποιότητας και καινοτόμων λύσεων στο interior design. Είναι μια αναγνώριση της προσπάθειάς μας να παρέχουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ξεχωρίζουμε στον χώρο μας.

Ιωάννης Ζαχαράκης, Αρχιτέκτων, Επικεφαλής των a+ architects
Είναι μεγάλη η χαρά που τιμήθηκα με δύο χρυσά βραβεία στα Interiors Awards 2023. Μεγαλύτερη είναι η δέσμευσή μου προς τους πελάτες μου στο να καταφέρω να κάνω τα όνειρά τους πραγματικότητα! Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο BOUSSIAS για τις διακρίσεις και την τιμή που μου έκανε.

Μαρίλη Βουλτσάκη, Αρχιτέκτων, BabyEcoDesign
Η βράβευση του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού, BabyEcoDesign, με το Silver Award για το έργο του: ‘Educational Playroom, Santorini’ στα φετινά βραβεία μας γεμίζει μεγαλη χαρά. Εμείς συνεχίζουμε πιστοί στο όραμά μας να δημιουργούμε χώρους μέσα από τα μάτια των παιδιών και όχι από την οπτική των ενηλίκων, για να μπορούν να αναπτύσσουν το απεριόριστο των δυνατοτήτων τους.

Βασιλική Δερμιτζάκη, Κατερίνα Στρίκη-Μαγιάκη και Κατερίνα Τσιτσιβά – Ιδρύτριες, Modulus Architecture
Μένοντας πιστές στις αρχές μας ως γραφείο, προσπαθούμε πάντα, με τον υψηλού επιπέδου σχεδιασμό, να δημιουργούμε μέσα από τα έργα μας χωρικές εμπειρίες, ώστε ο κάθε χώρος να έχει τη δική του ταυτότητα και να αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον χρήστη. Αυτή η διάκριση αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθειά μας και σίγουρα μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Σοφία Νικολάου, Interior Designer, DsN Studio Design
Μεγάλη τιμή και χαρά για το γραφείο μας η διάκριση για δεύτερη χρονιά στα Interiors Awards, τον σημαντικότερο θεσμό αναγνώρισης των κορυφαίων έργων αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και interior design στην Ελλάδα! Ευχαριστούμε τον όμιλο BOUSSIAS και την κριτική επιτροπή που επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα, αναδεικνύουν την υψηλή αισθητική και προβάλλουν έργα ορόσημα στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Είναι μια αναγνώριση της δουλειάς και των προσπαθειών μας και μια ώθηση για νέες δημιουργίες!

Κώστας Γκάγκος, Senior Interior Designer, CEO, Gagos Architecture & Design
Ιδιαίτερη τιμή για την Costas Gagos Architecture & Design ήταν η τριπλή βράβευση στα βραβεία Interiors Awards. Η ομάδα κατάφερε να αποσπάσει χρυσό βραβείο για την Cava Zafiri Deli, ασημένιο βραβείο για τα γραφεία Century 21 και αργυρό βραβείο για το κατάστημα επώνυμης ένδυσης Vintage Boo Boo. Αναμφίβολα τα έργα αντικατοπτρίζουν τρεις ξεχωριστές σκοπιές βάσει σχεδιασμού, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη.

Στρατής Γιαννούλης και Ιωάννα Σιβίτη, Interior Designers, Giannoulis Interiors
Για μας ο designer είναι σαν χαμαιλέοντας. Οφείλει να αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής, να μελετά τη μεταβλητότητα των αναγκών του χρήστη και να προσαρμόζεται. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, στοχευμένοι, ευέλικτοι, αποτελεσματικοί με πρόγραμμα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου και τη βιωσιμότητα του. Το Camara project τα συγκέντρωσε όλα αυτά, παίρνοντας το βήμα από πελάτες με όραμα που μας εμπιστεύτηκαν.

Δημήτριος Χατζηχρήστος, Interior Designer, CEO, Gruppo Decorativo
Τα Interiors Awards είναι μια πραγματική ευκαιρία ώστε να επικοινωνήσεις με όλη την κοινότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού design, υποβάλλοντας δείγματα έργων προς κριτική και ανάδειξή τους από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου που αντικειμενικά θα ψηφίσουν τα καλύτερα. Έτσι, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με τον πήχη πιο ψηλά. Ακόμα και σε εκείνους που δεν θα καταφέρουν να αποκομίσουν ένα βραβείο, το κέρδος της συμμετοχής θα τους μείνει ανεξίτηλο.

Κωνσταντίνος Βουτυρέας, Interior Architect & Designer, Ιδρυτής, pluslines design studio
Με αφορμή την απόσπαση του βραβείου Gold στη κατηγορία FASHION STORE-BEAUTY STORE, μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω την BOUSSIAS Events και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την τιμητική διάκριση που μας έδωσαν. Αυτό το βραβείο αποτελεί για το γραφείο μας κινητήριο δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για καινοτόμο και πρωτοποριακό σχεδιασμό.

Ματίνα Τσάτση και Μίλτος Καλογέρης, Unity Design και MK Design Studio
Είναι σημαντική για εμάς η βράβευση του έργου μας σε έναν διαγωνισμό που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στην Ελλάδα αλλά και η διάκριση από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Για εμάς η διάκριση αυτή, έρχεται να επιβραβεύσει τη συνεχή μας ανάγκη για εξέλιξη & καινοτομία. Η προσέγγιση κάθε έργου μας είναι ανθρωποκεντρική & ολιστική και η αγάπη για αυτό που κάνουμε μετουσιώνεται σε κάθε μας δημιουργία.

Δημήτρης Τριανταφύλλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc, VTria Architects
Με τη συμμετοχή μας στα Interiors Awards επιθυμούσαμε αφενός να επικοινωνήσουμε το έργο μας στον χώρο των αρχιτεκτόνων και αφετέρου να γίνουμε και εμείς κομμάτι αυτής της μεγάλης γιορτής, όπου συμμετέχει όλη η ελίτ του Interior Design της χώρας μας. Μέσω του διαγωνισμού, η ανάδειξη των σπουδαιότερων έργων θα προσφέρει στον αρχιτεκτονικό διάλογο και θα δημιουργήσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ένα πιο δημιουργικό μέλλον στον χώρο του Design.

Αγγέλικα Θεοδωρίδη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων
Δεύτερη χρονιά που το γραφείο μας συμμετείχε στα Interiors Awards και τα βραβεία που απέσπασε μας χαροποιούν ιδιαίτερα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, καταξιωμένοι συνάδελφοι στον χώρο να βραβεύουν τα έργα μας. Ο διαγωνισμός για εμάς είναι πάντα μια γλυκιά επιβράβευση των προσπαθειών μας αλλά παράλληλα κι ένας ξεχωριστός τρόπος να μπορέσει ο κόσμος που αγαπά την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση να γνωρίσει το γραφείο και τα έργα μας.

Παναγιώτης Ανδρώνης, Interior Designer, Andronis Interiors
Η δουλειά μας είναι η δύναμή μας, εσωτερική και εξωτερική. Είναι η εξωστρέφειά μας, η έκφρασή μας. Κάθε project δεν αποτελεί απλώς το όραμά μας ή το όνειρο ενός πελάτη. Είναι μία πρώτη νίκη, δίχως ίχνος αλαζονείας, αλλά πίστης στις ικανότητες και τις ιδέες μας. Επομένως, κάθε βραβείο είναι μία δεύτερη, εξίσου σημαντική ανταμοιβή. Μία ακόμη αναγνώριση των κόπων μας και μία ευκαιρία να έρθουμε κοντά σε συνεργάτες και εξαίρετους συναδέλφους μας.

Ανθή Οικονόμου, Αρχιτέκτων
Η Επιβράβευση αποτελεί πάντα έναυσμα για περισσότερη προσπάθεια και βελτίωση των επιδόσεων. Ο χώρος της εύρυθμης αρχιτεκτονικής σύνθεσης ως προϊόν συνδυασμού γνώσης και έμπνευσης, θέτει τις βάσεις για ευρύτερη αποδοχή και αναγνώριση της προσπάθειας.

Θεόδωρος Αρσενόπουλος, Αρχιτέκτων, CEO GROUND PLAN
Η βράβευση αυτή έχει για μας μια τριπλή σημασία. Πρώτον, μας βοηθάει να βγούμε από τα στενά όρια της επαρχίας. Και η επαρχία είναι πάντα το ίδιο περιοριστική όσο και χαρακτηριστική. Δεύτερον, με κάποιον τρόπο εκδημοκρατίζει την αρχιτεκτονική, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. Και τρίτον, είναι σημαντική για την επαγγελματική μας αυτοπεποίθηση, την επιβράβευση, την επιβεβαίωση ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Μιχάλης Βαλαβανίδης, Αρχιτέκτων, Architectural Synthesis MFASIS PLAN
Τα Interior Awards μας έδωσαν τη δυνατότητα για αναγνώριση αλλά και την ευρύτερη επικοινωνία του γραφείου μας MFASIS PLAN, επιβραβεύοντας τις καινοτόμες λύσεις, καθώς και τις αρχιτεκτονικές συνθέσεις μας, δίνοντας έμφαση σε κάθε χώρο ξεχωριστά, όπως στα βραβευμένα πλέον αρχιτεκτονήματα “Interactive Cave La Barran of Mykonos” και τη δερματολογική κλινική στο Dusseldorf της Γερμανίας “Dermatological Clinic DYADERM”.

Δήμητρα Γκουτζικιδου, Interior Designer, Dimideco team- BLEND architect studio
Καθόλη την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ο προσωπικός μου στόχος καθώς και ο στόχος της ομάδας των συνεργατών μου ήταν η ευκολία, η άνεση, η καλαισθησία, η ευημερία και η γέννηση θετικών συναισθημάτων στον δέκτη του κάθε εγχειρήματος. Αυτή η βράβευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, καθώς αποτελεί μια γλυκιά ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών μας και εφαλτήριο να συνεχίσουμε με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο στο μέλλον.

Ελένη Τσόκα, Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων, Architectural Design & Construction
Η βράβευση των έργων μας επισφραγίζει την αξία τους, αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που απολαμβάνουμε, μας εμψυχώνει και εντείνει την θέληση να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και τις μέχρι τώρα δυνατότητες μας. Προσωπικά λειτουργεί ως επιβράβευση για την ποιοτική υπεροχή των πρότζεκτ που αναλαμβάνω, αλλά και ως κίνητρο για διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη.

Γιάννης Κούκουρας, Interior Architect & Designer, Idea Team
Τα βραβεία αυτά αποτελούν επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που εγώ προσωπικά και η ομάδα μου έχουμε αφιερώσει στα έργα μας. Σημαίνει ότι τα σχέδιά μας είχαν απήχηση στους κριτές και στο σύνολο του κλάδου. Η κατάκτηση αυτών των βραβείων μάς δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τα όριά μας και να δημιουργούμε χώρους που θα είναι αισθητικά ευχάριστοι και ταυτόχρονα λειτουργικοί και σύγχρονοι.

Γιώργος Λακιρδακίδης, Πολιτικός Μηχανικός, Επικεφαλής, GLC Partners
Μια διάκριση για ένα έργο αποτελεί μια σημαντική ώθηση για την ομάδα και μια επιβεβαίωση ότι πέτυχε στην αποστολή της, να δημιουργήσει δηλαδή έναν χώρο και ένα περιβάλλον που βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Είναι μια ώθηση για προβολή, νέες ευκαιρίες και συνεργασίες και μια απόδειξη δεξιοτήτων και σκληρής δουλειάς που χρειάζεται ο καθένας για να συνεχίσει. Κατακτιέται ένα ορόσημο, γεμίζεις ικανοποίηση, ωριμάζεις και διευρύνεις τα όρια του δυνατού μέχρι τώρα.

Μιχάλης Μπάκας, Αρχιτέκτων, Μέλος Δ.Σ. Χρυσή Τομή Collective Architecture
Δεν είναι μόνο η ανάδειξη των υλοποιημένων έργων που διαμορφώνουν και αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική και το design. Η τέχνη της παραγωγής, η αναπαράσταση της πραγματικής και της φανταστικής εικόνας μέσω της προσωπικής εργασίας γίνεται με την συνεισφορά των ηλεκτρονικών μέσων. Στην γκαλερί καλλιτεχνών στο Κολωνάκι η αλληλοεπίδραση με τον επισκέπτη γίνεται με έναν διαφορετικό πλέον τρόπο.

Παρασκευή Παπακωνσταντίνου, Αρχιτέκτων
Ευχαριστώ ολόθερμα την διοργανώτρια εταιρεία και την καταξιωμένη κριτική επιτροπή των βραβείων, για την διάκριση που απέσπασε το έργο metamorphosi. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος στα interiors awards και αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μου. Είμαι σίγουρη, πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για περισσότερη προσπάθεια και μια δημιουργική πορεία.

Γεωργία Πλάτσακου, Architect / Head of Construction, Platsakou Design
Το κοινό στοιχείο και των δύο έργων για τα οποία βραβευόμαστε φέτος ήταν η εξαιρετικά κακή κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν. Καταφέραμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αναγεννήσουμε δύο χώρους και νιώθουμε ότι τα βραβεία αυτά ήταν η αναγνώριση για τη σκληρή και επιμελή δουλειά που κατέβαλε όλο το team της εταιρείας μας.

Γιώργος Σκιαδόπουλος, Αρχιτέκτονας, GK SKIADOPOULOS
Σε χρονικό διάστημα 2 ετών το γραφείο μας απέσπασε 10 διεθνή και πανελλήνια βραβεία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Οι φετινές δύο διακρίσεις αποτελούν ηθική ανταμοιβή και μας επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε ορθή ανοδική πορεία. Οι κόποι και η αφοσίωση μας φαίνεται ότι αναγνωρίζονται από την πανελλήνια επιστημονική κοινότητα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση του αισθητικού και λειτουργικού συνόλου της κοινωνίας μας.

Καλλιρρόη Τζιμίκα, Αρχιτέκτων, K Tzimika Architects
Η διάκριση όλων των συμμετοχών μας στα Interiors Awards, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της ποιότητας του παραγόμενου αρχιτεκτονικού έργου των K Tzimika Architects. Είναι και μια σημαντική επιβράβευση για την προσήλωση σε μια φιλοσοφία σχεδιασμού που στοχεύει στη δημιουργία αρχιτεκτονικών έργων βασισμένων στην μοναδικότητα της σχεδιαστικής ιδέας και με αυθεντική ταυτότητα.

Θωμάς Τσουκαλάς, Founder – Lead Architect Museologist, Archer Cultural Projects
Η διάκριση τριών έργων πολιτισμού της Archer Cultural Projects αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μία ακόμα επιβράβευση της προσπάθειας χρόνων ενός γραφείου με αμιγή μουσειολογικό προσανατολισμό. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μέσα από τη μουσειογραφία, και το design ως επιταγή αισθητικής και όχι αυτοσκοπός, αλληλεπιδρούν με τον νοηματικό σχεδιασμό και συνεργούν προς όφελος της αρμονίας του εκθεσιακού περιβάλλοντος, καλώντας το κοινό να επανεξετάσει την έννοια του μουσειακού εκθεσιακού χώρου.

Ευρύκλεια Tζίμου, Founder and Head of Design, Evrykleia Tzimou, Interior Architecture and Lighting Design
Η τιμή και η χαρά για τη φετινή βράβευση είναι διπλή. Οι διακρίσεις των δύο έργων επισφραγίζουν την πληρότητα του σχεδιασμού και της εργονομίας και επιβραβεύουν τον χρόνο και τις ενέργειες που αφιερώθηκαν για τη μελέτη και την εκπόνησή τους. Σε προσωπικό επίπεδο αποτελούν ανταμοιβή για το σύνολο της δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια και κίνητρο για τους επόμενους στόχους.

Δημήτρης Ραΐδης, Αρχιτέκτων-Urban Planner, KARD Architects
Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργούμε ενδιαφέρουσες εμπειρίες στους εσωτερικούς χώρους που σχεδιάζουμε. Στο project του μόνιμου περιπτερού του Σήματος “Macedonia the Great” προσπαθήσαμε μέσω του σχεδιασμού να δημιουργήσουμε σαφείς υπομνήσεις στα χαρακτηριστικά της ελληνικής προέλευσης με έναν διαφορετικό τρόπο. Το σχεδιάσαμε, το κατασκευάσαμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και ο κόσμος το αγκάλιασε.

Παρασκευή Παπαλάιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, NP Constructions
Σπάνιο και συνάμα αξιοθαύμαστο είναι μία κατασκευαστική εταιρεία σε διάστημα μόνο 5 ετών να έχει κατακτήσει γρήγορη αναρρίχηση αλλά με αξιοπιστία, ευσυνειδησία και εξειδικευμένη γνώση, σταθερούς πελάτες-επενδυτές, που εμπιστεύονται την NP Constructions εν ριπή οφθαλμού, δημιουργία αξιόλογου χαρτοφυλάκιου έργων. Η βράβευση αποτελεί ηθική ικανοποίηση και ηχηρή απόδειξη της πλήρους ακολουθίας των λόγων και των πράξεών μας.