Με κεντρικό μήνυμα «Αυτές οι γιορτές θα έχουν τη λάμψη και το φως της δικής σου ενέργειας», το The Ellinikon Experience Park, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε την εορταστική περίοδο με μία εντυπωσιακή εκδήλωση φωταγώγησης του Πάρκου, στην οποία παρευρέθηκαν χιλιάδες επισκέπτες.

Η  βραδιά ξεκίνησε στο Σιντριβάνι, με ένα show γεμάτο  χορό και μουσική, συνοδεία 12μελούς ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Στην Πλατεία Α έλαβε χώρα ένα  εντυπωσιακό Light show, με πολύχρωμα φώτα που «χόρεψαν» στο ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας μαγικές εικόνες και σχέδια. Ακολούθησε  η φωταγώγηση του  Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, υπό τη συνοδεία οικολογικών πυροτεχνημάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πρώτο, στην Αθήνα, live του συγκροτήματος οι «Μουσικοί του Κουτιού» από τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Μουσικό Κουτί». 

Για όλη την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, το Πάρκο θα παραμείνει ανοικτό καθημερινά, φιλοξενώντας πλήθος δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Το Magic Christmas Carpet, που αλλάζει μορφή ανάλογα με τα βήματα των επισκεπτών, αποτελεί το μεγαλύτερο διαδραστικό projection mapping στην Ελλάδα. Στο Garden of Reflections, στον κήπο Ζεν, διοργανώνεται ένα όμορφο παιχνίδι με καθρέπτες, ενώ στο Hill of Lights μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν εορταστικά μηνύματα στον λόφο. Τέλος, στο Christmas Hub θα φτιάχνονται πρωτότυπες κατασκευές από βιώσιμα υλικά.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ειδικά για το διάστημα των γιορτών, η ενέργεια που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες φωτισμού, θα προέλθει από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, ο led φωτισμός που χρησιμοποιείται αποκλειστικά, διασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 80%, σε σύγκριση με τα συμβατικά φωτιστικά.