Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή ανέδειξε τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece, καθώς και τρία χρυσά βραβεία, απονεμήθηκαν στην Dikoarch Villa, ενώ δύο χρυσά βραβεία απέσπασε το Hemitage 1310. Τα Tourism Awards διοργάνωσε η Boussias Events με μεγάλο χορηγό την Globe One Digital, υποστηρικτές τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Noisis, τον Νescafé και χορηγό οίνου το heteroclito.

Mε μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό – τα Βραβεία Villa Awards που φιλοξενήθηκαν από τον θεσμό των Tourism Awards.

Αργυρή Χαλκιά, Αρχιτέκτων, Μέλος της Dikoarch Team
Δεύτερη χρονιά βραβεύσεων για την Dikoarch Villa, με περισσότερες διακρίσεις, ανάμεσά τους και αυτή της BEST VILLA IN GREECE. Η Dikoarch Villa διακρίθηκε με τρία Gold βραβεία: Design Villa of the Year, Luxury Villa of the Year και Beach Villa of the Year. Είναι μια σημαντική αναγνώριση για εμάς της μεγάλης προσπάθειας που δίνεται διαρκώς για να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας τις πιο πολυτελείς και ποιοτικότερες εμπειρίες διακοπών, μιας και η Dikοarch Villa σχεδιάστηκε με έναν βασικό γνώμονα: να προσφέρει όχι απλώς ήλιο και θάλασσα, αλλά ένα σύνολο μοναδικών εμπειριών και μιας ιστορίας διακοπών που εκτυλίσσεται στους χώρους της.

Ελπιδοφόρος Παππάς, Πολιτικός Μηχανικός – Επικεφαλής, Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί
To Hermitage 1310, Signature Chalets – ένα έργο που διακρίθηκε στα Tourism Awards με 5 βραβεία- συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων πρωτοβουλιών στον ελληνικό τουρισμό ενώ κατάφερε να γίνει σημείο αρχιτεκτονικής αναφοράς στον Παρνασσό. Τα βραβεία του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους. Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή και κυρίως όλους τους συντελεστές του έργου που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία. Το όραμα της ομάδας μας είναι το Hermitage 1310 να αποτελέσει πρότυπο στο τουριστικό περιβάλλον της χώρας μας. Στο Hermitage 1310 – Signature Chalets οι γυάλινες όψεις ενισχύουν την αίσθηση της διαμονής στο κέντρο του δρυμού. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ανέσεις της σύγχρονης διαβίωσης, ενώ βιώνουν την απόλυτη γαλήνη της φύσης, σε υψόμετρο 1.310 μέτρων.

Ανεζίνα Πανδή, Co Founder of The Greek Villas
Η Villa Ines αποτελεί ορόσημο της ελληνικής φιλοξενίας στη Κέρκυρα καθώς χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια, αισθητική και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Είναι μεγάλη μας χαρά που διακρίθηκε ως «Villa Ines – The Best Villa in the Ionian Islands» καθώς κύριος στόχος μας είναι η παροχή εξειδικευμένων και προσωποποιημένων υπηρεσιών φιλοξενίας προς τους φιλοξενούμενους μας ώστε εκείνοι να απολαύσουν στο μέγιστο τις διακοπές τους όπως ακριβώς επιθυμούν. Η αυθεντική φιλοξενία και η ανθρώπινη επαφή είναι τα σημεία που μας ξεχωρίζουν και προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Ρία Βογιατζή, Αρχιτέκτων – Συνιδρύτρια, Elastic Architects
Για το αρχιτεκτονικό μας γραφείο όπου εξειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και το design έργων φιλοξενίας υψηλής αισθητικής και μεγάλης κλίμακας, ο σχεδιασμός και η δημιουργία μίας ιδιωτικής βίλας έχει πάντα ξεχωριστή σημασία. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση και τον τόπο, στοχεύουμε στον σχεδιασμό μίας κατοικίας που αποπνέει το αίσθημα ευζωίας και αποτελεί βίωμα το οποίο απαντά απόλυτα στις εξατομικευμένες ανάγκες του ιδιοκτήτη για άνεση, λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική. H Villa Soleil στην Μύκονο, η οποία βραβεύθηκε με το Bronze Αward στα φετινά έγκριτα Tourism Awards 2023, αποτελεί μία αρμονική συγχώνευση παραδοσιακής Αιγαιοπελαγίτικής αρχιτεκτονικής με σύγχρονα στοιχεία, η οποία αναδύεται από το τοπίο και εντάσσεται με απόλυτη ισορροπία αλλά και σεβασμό στο φυσικό στοιχείο που την περιβάλλει. Η διάκριση αυτή επισφραγίζει την προσπάθειά μας προς έναν εμπνευσμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κατοικίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του – ένα έργο που ξεπερνά τα στενά όρια της ένταξης στο τοπίο και με γνώμονα τη συμμετρία, την αρμονία και την καινοτομία γίνεται η ίδια ένα statement οίκημα που ενεργοποιεί και αναδεικνύει την μοναδική τοποθεσία της.