Συμμετείχε ως χρυσός χορηγός η Schneider Electric, στο Annual Sustainability Conference 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο, Domotel Kastri. Με τα κτίρια των πόλεων να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης του πλανήτη, η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται από το SBC Greece (Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας), που υπάγεται στο παγκόσμιο World Green Building Council και του οποίου μέλος είναι η Schneider Electric, επικεντρώνεται σε θέματα Green Building, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλάδου και την προστασία του περιβάλλοντος, προωθώντας μια πιο βιώσιμη προσέγγιση γύρω από τις κατασκευές κτιρίων.

Η Schneider Electric συμμετείχε στο συνέδριο με βασικό ομιλητή τον κ. Αντώνη Ποθητό, Integrators & Specifiers Channels Director για Ελλάδα και Κύπρο. Στην εισήγηση του ο κ. Ποθητός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να περάσουμε σε ένα νέο, αποδοτικότερο μοντέλο σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή. Ειδικότερα, καθώς η κατασκευή και η λειτουργία των κτιρίων ευθύνεται για το 38% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, η ανάγκη για λύσεις που θα επιταχύνουν την απανθρακοποίηση είναι επείγουσα και επιτακτική. Τα κτίρια με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ειδικά στο πλαίσιο των παγκόσμιων στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ, υπογράμμισε ο κ. Ποθητός στην ομιλία του.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν case studies ενεργειακά πιστοποιημένων κτιρίων και να συζητήσουν με ειδικούς του κλάδου για τις τάσεις και τις καλύτερες πρακτικές για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.