Στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδος (SBC Greece), τον κεντρικό φορέα για την προώθηση των αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα, η Europa ήταν Ασημένιος Χορηγός (Silver Sponsor) στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το SBC Greece στο Domotel Kastri Gardens στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση διεξήχθη με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Πράσινων Κτιρίων 2022 (World Green Building Week), ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί από το World Green Building Council σε ετήσια βάση.

Επισημαίνεται πως παρευρέθηκαν στελέχη επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου. Eκ μέρους της Europa, η Πολιτικός Μηχανικός M.Sc. και Energy Efficiency Consultant κα Ελένη Δικαίου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τοποθετήθηκε επί της αντίληψης της εταιρείας αναφορικά με την αειφορία και την στάση της σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης από την Europa η κα Γιώτα Σιγανού, Operations Manager της Europa, και ο Manager του Τμήματος Έργων της Europa κος Βαγγέλης Σωτηρίου.

Ο Πρόεδρος του SBC Greece κος Αλέξανδρος Αθανασούλας, ο Αντιπρόεδρος κος Δημήτρης Μαναγούδης και το μέλος του Δ.Σ. κος Παντελής Λεβαντής, ανάμεσα σε όσα σχετίζονται με την αειφορία, παρουσίασαν τους στόχους και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του φορέα. Παράλληλα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Ετήσιου Συνεδρίου Αειφορίας 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Domotel Kastri στις 19 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στα σημαντικά της εκδήλωσης από μέρους του Δ.Σ. του SBC Greece, ήταν η ανακοίνωση της έκδοσης ενός Yearbook των πιστοποιημένων κτιρίων στην Ελλάδα.