Η PROLIGHT κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της μελέτης και προμήθειας αρχιτεκτονικού φωτισμού για περισσότερα από 45 χρόνια, σε έργα ευρείας κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων στους τομείς του realestate, του hospitality, των πολυτελών κατοικιών, των επαγγελματικών και δημόσιων χώρων, όπως και στο yachting, έχοντας στο portfolio της περισσότερα από 2.500 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καινοτομία, βιωσιμότητα και αειφόρος σχεδιασμός φωτισμού
Το βραβευμένο Τμήμα Μελετών Φωτισμού της PROLIGHT λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στα έργα της, με πιο πρόσφατα τα 3 Βραβεία Lighting Design στα Interiors Awards 2023. Η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών της στις σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες του αρχιτεκτονικού και κατασκευαστικού κλάδου οδηγούν στη δημιουργία έργων και υπηρεσιών που προάγουν τη λειτουργικότητα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

GOLD Award (HoReCa)
Έργο: Cali Mykonos Hotel στη Μύκονο
Αρχιτεκτονική μελέτη: STFNLAB Architecture & Engineering Development

Ο στόχος της μελέτης φωτισμού του Cali Mykonos ήταν ο ήπιος, χαμηλής κλίμακας και έντασης φωτισμός, με πλήρη απουσία οπτικής ενόχλησης ώστε συνολικά όλο το αποτέλεσμα να ενσωματώνεται με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και την ιδιαίτερη φυσική ροή του εδάφους. Ένα ενδιαφέρον κομμάτι του έργου αποτέλεσε ο φωτισμός της 125 μέτρων πισίνας η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Cali Mykonos. Επιλέχθηκαν δύο layers φωτισμού για το εσωτερικό της πισίνας, ένα που φωτίζει προς τη θέα και το infinity τελείωμά της αλλά και ένα συνεχόμενο, εύκαμπτο γραμμικό σύστημα φωτισμού, το οποίο διατρέχει όλο το μήκος των 125 μέτρων. Για να δοθεί η μέγιστη δυνατότητα ευελιξίας στη χρήση πολλαπλών σεναρίων φωτισμού, χρησιμοποιήθηκαν LED RGBW, ελεγχόμενα με dimmable πρωτόκολλο DMX, ώστε αν και όταν χρειάζεται η πισίνα, εκτός από το λευκό χρώμα, να μπορεί να χρωματιστεί με μεγάλη ευκολία και με χιλιάδες άλλες αποχρώσεις, είτε στατικά, είτε δυναμικά.

SILVER Award (HoReCa)
Έργο: ON Residence Hotel στη Θεσσαλονίκη
Αρχιτεκτονική μελέτη: Divercity Architects, Dimitris Thomopoulos Architects / Interior
Design: Fabienne Spahn, Nikos Fletoridis

Ο φωτισμός του πιο iconic κτιρίου της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μια ευκαιρία για την PROLIGHT να αναδείξει φωτιστικά τη διαχρονικότητα και την ιστορική αύρα του, δίνοντάς του ταυτόχρονα μια σύγχρονη αισθητική. Ο κύριος στόχος του concept επομένως και του φωτισμού ήταν να διατηρηθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του εστιατορίου «Όλυμπος Νάουσα» σε όλο το ξενοδοχείο, κάτι που επιτεύχθηκε μέσω της ρετρό αισθητικής και του μοναδικού design φωτιστικών σωμάτων που επιλέχθηκαν συνδυάζοντας άψογα το παλαιό με το νέο. Στα υπνοδωμάτια συνδυάστηκαν σύγχρονα στοιχεία με ενσωματωμένο αρχιτεκτονικό φωτισμό όπως χωνευτά downlights, κρυφοί φωτισμοί και reading lights με θύρα USB καθώς και επώνυμα διακοσμητικά φωτιστικά, σε brass και bronze αποχρώσεις, που ζεσταίνουν το χώρο και προσδίδουν την απαιτούμενη νότα διακριτικής πολυτέλειας.

SILVER Award (Commercial Space)
Έργο: Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο στην Πάτρα
Αρχιτεκτονική μελέτη: METE ΣΥΣΜ

Ο φωτισμός του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε πρόκληση για τη μελετητική ομάδα της PROLIGHT, καθώς έπρεπε να συγκεραστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες φωτισμού και οι απαιτήσεις που έχει ένας χώρος του ιατρικού κλάδου. Ο φωτισμός του Κέντρου έπρεπε να δίνει την αίσθηση της καθαρότητας και του επαγγελματισμού, χωρίς να θεωρείται «ψυχρός» ή «νοσοκομειακός», και η ατμόσφαιρα έπρεπε να είναι φιλόξενη, χαλαρωτική αλλά ταυτόχρονα να αποπνέει μια νότα επισημότητας. Επιλέχθηκαν γραμμικά συνεχόμενα στοιχεία, αλλού με σταθερό βήμα και αλλού σε πιο «τυχαίο», μοτίβο στη λογική του barcode. Η εκτενής χρήση κρυφών φωτισμών ισορροπούν τα contrast στους χώρους, παρέχοντας έναν έμμεσο και ξεκούραστο φωτισμό.

Μακροχρόνιες συνεργασίες και δέσμευση στην υψηλή ποιότητα
Κορυφαίοι επενδυτές στο χώρο του τουρισμού και του real estate όπως οι: TEMES / Costa Navarino, Grivalia Hospitality, SANI/IKOS, One & Only, Mandarin Oriental, Marriott, Grecotel, Design Hotels, Domes, Amanzoe, Nammos, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways κ.α. αλλά και τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας εμπιστεύονται την μακρόχρονη εμπειρία και τον επαγγελματισμό της PROLIGHT για την δημιουργία έργων με ιδιαίτερες απαιτήσεις, τόσο από πλευράς φωτισμού, όσο και από πλευράς προϋπολογισμού ή χρονοδιαγράμματος. Οι αποκλειστικές συνεργασίες με παγκόσμιας κλάσης brands όπως: Αrtemide, Panzeri, DGA, Astro, Lucitalia, Ghidini, Nexia, Tekna, Ιnverlight, Norlys κ.α., γνωστά για το βραβευμένο και επώνυμο design, την τεχνολογία αιχμής και την αξιοπιστία τους, επιτρέπουν στην PROLIGHT την δημιουργία πρωτοποριακών, κοστολογημένων και εφαρμόσιμων λύσεων φωτισμού, μέσω της ολοκληρωμένης υπηρεσίας «Design & Supply», η οποία προσφέρει προστιθέμενη αξία σε οργανισμούς και επενδυτές που αποζητούν έναν συνεργάτη που συνδυάζει υψηλή ποιότητα, ταχύτητα και επαγγελματισμό.