Η Ιταλική εταιρεία φωτισμού Panzeri που εισάγεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την PROLIGHT δείχνει τον προσανατολισμό της προς την τέχνη με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Milan Design Week: The Fuorisalone 2022 όπου φωτιστικές δημιουργίες σύγχρονων σχεδιαστών αποτελούν συνώνυμο του τρίπτυχου Light, Art and Design!

H περιπλάνηση στον κόσμο της Εβδομάδας Design ξεκινά από το Listone Giordano Arena με την παρουσίαση της φωτεινής σύνθεσης Murané που σχεδιάστηκε από τους Matteo Thun και Benedetto Fasciana. H εντυπωσιακή για την απλότητά της κατακόρυφη σύνθεση δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό την ομώνυμη νέα οικογένεια φωτιστικών της Panzeri που εξυμνεί το βενετσιάνικο γυαλί και την διαχρονική δεξιοτεχνία του. Τρεις κρεμαστοί δακτύλιοι από εξωθημένο αλουμίνιο, καλύπτονται από διάφανες, “κεχριμπαρένιες” σφαίρες Murané δημιουργημένες στο χέρι με την τεχνοτροπία του φυσητού γυαλιού που προσδίδει μια σχεδόν υγρή μορφή με ακανόνιστο, ρευστό σχήμα χαρίζοντας θερμό φως και μεταβαλλόμενες
αντανακλάσεις.

Εκτός από τη σειρά Murané, η Panzeri παρουσιάζει την τεχνογνωσία της και σε άλλα έργα στην Εβδομάδα Design, ένα από αυτά είναι η έκθεση «IN-BETWEEN. From Art to Design» στο νέο ξενοδοχείο Casa Baglioni. Η Panzeri θα συμβάλει στη δημιουργία της εκθεσιακής διαδρομής, ενός μονοπατιού που σκιαγραφείται από λεπτές μεταλλικές γραμμές και φώτα νέον, σαν ένα μολύβι που σχεδιάζει μια λιτή διαδρομή σε διάλογο με το περιβάλλον. Κλείνοντας η Panzeri βαθιά δεσμευμένη με την τέχνη, θα συμβάλει με τις δημιουργίες της στην έκθεση «Seasonal», της Ιταλο-Καναδής καλλιτέχνιδας Jenna Basso Pietrobon.Κεραμικά φωτιστικά έργα και πιάτα εμπνευσμένα από την φουτουριστική κουζίνα της δεκαετίας του 1930 θα εκτεθούν μαζί με μια συλλογή φωτογραφιών και σχεδίων NFT βασισμένα σε ιστορικά γεγονότα της τέχνης!

Hillow Line

Minimal φωτιστικό δαπέδου Hilow Line σχεδιασμένο από τον Matteo Thun για την Panzeri Ιταλίας.

Η λιτή φόρμα του από παραδοσιακά υλικά, κράμα αλουμινίου και βάση από  μάρμαρο Marquina ή Travertino)  και η τεχνολογία led line,  δίνουν λύσεις διαχρονικές  για κάθε χώρο.

Διατίθενται σε  δαπέδου και απλίκα τοίχου και σε χρώματα  λευκό, μαύρο ματ, μπρονζέ, χρυσό και τιτάνιο.

 

Tubino

Σχεδιασμένο από τον Matteo Thun για την Panzeri Ιταλίας. H οικογένεια Tubino που περιλαμβάνει την επιτραπέζια έκδοση, τοίχου / οροφής και δαπέδου, με διαφανές καλώδιο, αποδεικνύει την ουσία του απλού σχεδιασμού, που εξασφαλίζει όμως συγχρόνως την αντοχή, την ανθεκτικότητα και τη διαχρονικότητα. Η έκδοση τοίχου / οροφής μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί τόσο σε κατοικίες όσο και σε ξενοδοχεία, παρέχοντας σημειακό ομοιόμορφο φωτισμό. Στην επιδαπέδια έκδοση, η πηγή φωτισμού είναι διπλή και η τοποθέτηση των κυλίνδρων στη δομή του σώματος έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει τη χρήση τους και ως λαμπτήρες ανάγνωσης. Το επιτραπέζιο φωτιστικό διατίθεται επίσης και ως Tubino Plus με STEP DIM control και 5 ρυθμίσεις έντασης φωτός. Διατίθεται σε χρώμα χαλκού, σαμπανιζέ και τιτανίου με υφασμάτινο χρωματιστό καλώδιο.

Χάρη στο λιτό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητά του, το Tubino Plus βραβεύτηκε με το Archiproducts Design Award 2019 και το German Design Award 2021.

 

 

Opuntia

Σειρά φωτιστικών Opuntia, σχεδιασμένη από τους Favaretto & Partners για την Panzeri Iταλίας.

Ενας μεταλλικός σωλήνας από αλουμίνιο με ρυθμιζόμενα στοιχεία από χυτό αλουμίνιο σας εξασφαλίζει τη βέλτιστη τοποθέτηση της πηγής φωτός στην επιφάνεια που θέλετε να φωτίσετε! Η ρυθμιζόμενη κεφαλή από χυτό αλουμίνιο είναι εξοπλισμένη με πηγή φωτός LED με τεχνολογία DIM-to-warm για να ρυθμίζει ανάλογα την ένταση του φωτός και τη θερμοκρασία του χρώματος. Iδανικό για περιβάλλοντα εργασίας ή για φωτισμό τραπεζιών και γραφείων στο σπίτι ή σε χώρους φιλοξενίας! Διατίθεται σε επιτραπέζια, επιτοίχια ή έκδοση οροφής και σε πέντε χρωματισμούς: λευκό, μαύρο σατινέ, μπρονζέ, χάλκινο σατινέ και τιτάνιο.