Τα βραβεία Aluminium in Architecture Awards 2022, που διοργανώθηκαν από τον όμιλο επικοινωνίας BOUSSIAS, έφεραν σειρά βραβεύσεων για έργα με αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της Europa.

Η Europa για ακόμη μια φορά απέδειξε πως αποτελεί κορυφαία επιλογή των αρχιτεκτόνων, μελετητών και πολιτικών μηχανικών, καθώς για περισσότερα από 45 χρόνια τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της εταιρείας έχουν δοκιμαστεί σε πληθώρα έργων και κατασκευών – από μικρότερα και καθημερινά έργα, αντικατάσταση κουφωμάτων σε παλαιότερες κατοικίες, μέχρι ανώτερης ποιότητας έργα με εξεζητημένες προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Στελέχη της Europa παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης, για να συγχαρούν από κοντά τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Europa κος Ανέστης Τάρλας, η πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος έργων κα Σοφία Τρουπή, και ο Brand Manager της Europa κος Μιχάλης Σινίκογλου.

Τα έργα που βραβεύτηκαν

Salvia Luxury Collection Suites: Βραβείο Gold στην κατηγορία “Hotels / Resorts / Wellness / Spa Center”
Τέσσερις υπόσκαφες πολυτελείς κατοικίες στο νοτιότερο άκρο του του Νομού Χανίων, στο φυσικό όρμο Λάκκοι, στην Σκαλωτή Σφακίων.  Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των κτιρίων στο φυσικό ανάγλυφο. Το σύνολο του συγκροτήματος ακροβατεί πάνω στις υψομετρικές καμπύλες, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.
• Αρχιτεκτονικό Σύστημα Αλουμινίου: ESS 47 Hybrid
• Αρχιτεκτονικό Γραφείο: INSITE-ARCHITECTS Μιχάλης Γιαννακάκης & Συνεργάτες
• Κατασκευαστής Αλουμινίου: Φραγγεδάκης Αλέξανδρος

WHITE PEBBLE SUITES: Βραβείο Silver στην κατηγορία “Hotels / Resorts / Wellness / Spa Center”
Το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Απολλώνιας στη Μήλο, μπροστά στην θάλασσα με θέα το νησί της Κιμώλου. Η κεντρική ιδέα του έργου ήταν το κέλυφος του κτιρίου να προσομοιάζει με ένα βράχο που έχει λειανθεί από το νερό και τον άνεμο, συνδυάζοντας απόλυτα το έργο με τον περιβάλλοντα χώρο.
• Αρχιτεκτονικό Σύστημα Αλουμινίου: EUROPA Hybrid A40 SI
• Αρχιτεκτονικό Γραφείο: KKMK Karagianni Karamali Architects
• Κατασκευαστής Αλουμινίου: Μιτάκος Δημήτρης

ATRIUMSKYLIGHT FOR OFFICE IN KIFISIA: Βραβείο Silver στην κατηγορία “Offices”
Το έργο αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση στο επίπεδο του χώρου εργασίας καθώς απαιτούνταν ευρύτερη διάχυση φωτός στον χώρο και μια αίσθηση ελευθερίας στα υποκείμενα προσφέροντας παράλληλα υψηλές προδιαγραφές και σύγχρονο design.
• Αρχιτεκτονικό Σύστημα Αλουμινίου: EUROPA 7000
• Κατασκευαστής Αλουμινίου: Αφοί Μπαρόλα Ι.Κ.Ε

Το τμήμα έργων της Europa βρίσκεται δίπλα στους αρχιτέκτονες, μελετητές και πολιτικούς μηχανικούς σε κάθε στάδιο της κατασκευής του έργου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη του στο email: [email protected].