Η Davrados Group ακολουθώντας τις νέες τάσεις του σύγχρονου design, με συνεχή ανανέωση της γκάμας και με καινοτόμα προϊόντα, έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες του κλάδου των ειδών υγιεινής και πλακιδίων.

Οι επιφάνειες, η κουζίνα και το μπάνιο ενός χώρου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αισθητική μιας κατοικίας, λαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στο Interior Design. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτά τα τμήματα μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου ανακαινίζονται κατά προτεραιότητα από τους ιδιοκτήτες, για να αποκτήσουν μια νέα, σύγχρονη εικόνα.
Για να προσφέρουν όμως μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χρήστη, θα πρέπει να επιλεγούν υλικά και προϊόντα που θα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργικότητα, υψηλή αισθητική, ανθεκτικότητα και διαχρονικότητα.
Η Davrados Group, με πάνω από 50 χρόνια ιστορία, ξέρει τις ανάγκες του σύγχρονου μπάνιου, της κουζίνας και των επιφανειών, ανανεώνοντας συνεχώς την γκάμα των καινοτόμων προϊόντων της.

Slow Living Space, η φιλοσοφία της Davrados Group
«To manifesto που ακολουθεί ευλαβικά η Davrados Group, τοποθετείται κατά κύριο λόγο στη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα ευχάριστο και βιώσιμο περιβάλλον, που σέβεται τον άνθρωπο και τις εκάστοτε ανάγκες του», εξηγεί στο Architect ο Νικόλαος Δαβράδος, επικεφαλής της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας του, Δημήτριος Δαβράδος, το 1968.
Η πλούσια παλέτα των υλικών, αντικειμένων και χρωμάτων που διαθέτει η εταιρεία, βοηθά στον ανεξάντλητα ευέλικτο και πολυποίκιλο σχεδιασμό κάθε χώρου. Η λειτουργικότητα συνδέεται άρρηκτα με τη λογική του «Live the Experience» και αναφέρονται μαζί στην αναγκαία συνθήκη της μεταμόρφωσης του σπιτιού σε κατοικία, και αυτό γιατί το σπίτι που είναι άβουλο κι άβολο, τείνει να δείχνει σημείο στάσης και όχι χώρος κατοίκισης.
«Σεβόμενοι τη φιλοσοφία της αρχικής εταιρείας Davrados Group από τα πρώιμα στάδια εκκίνησής της πριν από μισό αιώνα σχεδόν, που είχε ως Φάρο τη διάλεξη του Martin Heidegger “Χτίζειν – Κατοικείν – Σκέπτεσαι” 1951, προσφέρουμε στον ένοικο την ανάγκη να θέλει να μείνει και να κατοικήσει στον διαμορφωμένο από εμάς χώρο (Slow Living Space)», επισημαίνει ο κ. Δαβράδος.

Κεραμικές επιφάνειες υψηλής αισθητικής
Η εξειδίκευση και μοναδικότητα της Davrados Group αποδεικνύεται από την πλήρη γκάμα προϊόντων και υλικών που προσφέρει στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας ουσιαστικά κάθε ανάγκη.
«Με μια παράδοση πάνω από 50 χρόνια στα κεραμικά και συνεργασίες με εταιρείες που διαθέτουν τεχνολογική καινοτομία και κουλτούρα στα κεραμικά, εστιάζουμε στο στυλ και κοιτάμε μπροστά στο μέλλον, πάντα με σεβασμό στη φύση. Οι υψηλής ποιότητας κεραμικές επιφάνειες αποτελούν θεμέλιο για το σύγχρονο design λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της εντυπωσιακής εμφάνισής τους και της ευκολίας στη συντήρηση. Η έρευνα υλικών και ο σχεδιασμός είναι οι έννοιες που μας οδηγούν να προχωρήσουμε μπροστά. Παρακολουθούμε στενά τις μελλοντικές τάσεις, που περιλαμβάνουν την εξέλιξη προς πιο βιώσιμες και εξειδικευμένες εκδοχές των κεραμικών υλικών, με ενσωματωμένες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως επιφάνειες που αλληλεπιδρούν με το οξυγόνο του χώρου και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα γύρω τους.

Για εμάς η έννοια του στυλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις έννοιες του χώρου και του χρόνου. Δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα, αλλά βασίζεται στη συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μεταξύ δημιουργικότητας και τεχνολογίας. Κάθε νέα κεραμική υφή είναι κάτι μοναδικό, δημιουργεί ιδέες που εξελίσσονται συνέχεια και μεταμορφώνει κάθε χώρο προσδίδοντας ζωντανά συναισθήματα στο χώρο και στο χρόνο», σημειώνει ο επικεφαλής της Davrados Group.
Η εταιρεία επιλέγει και προτείνει υλικά που παράγονται μέσα από βελτιωμένες παραγωγικές διαδικασίες, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών πόρων και την ενίσχυση την έννοιας της βιώσιμης ποιότητας. Το κεραμικό είναι μια φυσική και ανθεκτική επιφάνεια. Είναι επίσης πλήρως πυρίμαχο υλικό και καθώς δεν περιέχει πλαστικό είναι επομένως ανακυκλώσιμο.

Προχωρώντας, ο κ. Δαβράδος εξηγεί πως η ποικιλία στις υφές των κεραμικών δημιουργεί καινοτόμες αντιθέσεις υλικών και σχημάτων-διαστάσεων. Οι όψεις τσιμέντου, μετάλλου, μαρμάρου, πέτρας, ξύλου και υφάσματος επιτρέπουν στους χρήστες να επανασχεδιάσουν ένα χώρο σύμφωνα με την προσωπικότητά του, δημιουργώντας ένα μοναδικό, ξεχωριστό στυλ μετατρέποντας κάθε χώρο σε ένα μοναδικό έργο!

Είναι τέτοια, μάλιστα, η γκάμα των κεραμικών που επιτρέπει στον σχεδιαστή να δημιουργήσει moodboards όπου μπορούν να συνδυαστούν χρώματα και υλικά διαφόρων σειρών. Σημάδια, γρατζουνιές και ατέλειες κινούνται σε επιφάνειες με αποτέλεσμα τσιμέντου, σα να αφηγούνται μια περίπλοκη ιστορία διαχέοντας έναν αισθητικό πλούτο. Υλικά σε ακατέργαστους γήινους τόνους, με πλούσια υφή και σκιάσεις.

Μια κομψή συλλογή των πιο πολύτιμων ποικιλιών μαρμάρου με βελτιωμένα τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά προσδίδει μια μοναδική έλξη σε κάθε σκηνικό. Η συνέχεια των τόνων και οι ισορροπημένες φλέβες σε διάφορες υφές, μετατρέπουν το “μάρμαρο” σε ένα ευέλικτο προϊόν που καλύπτει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του σύγχρονου σχεδιασμού.
Η πιστή αναπαραγωγή μιας πε τρας, μια αισθητηριακή ερμηνεία του αρχικού υλικού δίνει στις επιφάνειες ένα εξαιρετικό φυσικό αποτέλεσμα ευνοώντας έτσι την ομορφιά της ατέλειας. Λεπτές φυσικές υφές ενός χειροποίητου λινού, ένα από τα παλαιότερα υφάσματα στον κόσμο, αλλά και μια πιο καλλιτεχνική και απροσδιόριστη έκφραση του χρώματος παίρνουν μορφή σε μια απόλυτα πρωτοποριακή κεραμική επιφάνεια. Αφηρημένη έκφραση μιας καλλιτεχνικής μελέτης σε εξέλιξη.
Τέλος, η απομίμηση ξύλου, από τις φλέβες και τους κορμούς που βρίσκονται σε πραγματικό ξύλο, προσφέρει μια αίσθηση έντονης αρμονίας και άνεσης σε διάφορες τονικές αποχρώσεις. Φυσική ζεστασιά και υφή δημιουργούν έναν σύγχρονο μινιμαλισμό και μια αυστηρότητα.

Διαρκής επέκταση και ανάπτυξη
Το 2023 ήταν μια χρονιά-ορόσημο, καθώς ο Νικόλαος και η αδελφή του, Άννα Δαβράδου, αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν νέους θύλακες δημιουργίας με δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου (franchise) ανά την Ελλάδα μετά την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.
«Η εμπειρία της Davrados Group δεν θα μπορούσε να παραμείνει με φυσικό κατάστημα μόνο στο εκπληκτικό χώρο της Νέας Κηφισιάς», αναφέρει ο κ. Δαβράδος, συμπληρώνοντας πως η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να λείπει από την επέκταση της εταιρείας αυτής σε κεντρικό σημείο του αστικού ιστού της συμπρωτεύουσας, όπου θα ανοίξει τους πρώτους μήνες της χρονιάς. «Η ναυαρχίδα όλων των παραπάνω, όμως, θα βρίσκεται στο παγκόσμιο φαινόμενο του νησιού της Μυκόνου. Σε πολύ γρήγορο διάστημα τους προσεχείς μήνες, πρόκειται να εμφανισθεί το πρώτο Casa Ceramica που θα καταστήσει την ιδέα του Davrados Experience εφικτή προς όλους», τονίζει.