Η Europa, μία από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες βιομηχανίες μεταποίησης αλουμινίου στην Ελλάδα, ενώνει τις δυνάμεις της με την European Aluminium, τον πιο ουσιαστικό φορέα της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ευρώπη, με ένα κοινό όραμα: να γίνει το αλουμίνιο κυρίαρχο υλικό και στις δομικές κατασκευές.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, η European Aluminium, που ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, συνεργάζεται ενεργά με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και την ευρύτερη κοινότητα ενδιαφερομένων για να προωθήσει τις εξαιρετικές ιδιότητες του αλουμινίου, να εξασφαλίσει την ανάπτυξη του κλάδου και να βελτιστοποιήσει τη συμβολή του μετάλλου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας της Ευρώπης. Η Europa εμφανίζεται πλέον στο Building Market Group του οργανισμού ανάμεσα σε περισσότερες από 95 μεγάλες βιομηχανίες του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κοινή αποστολή

Τόσο η Europa όσο και η European Aluminium έχουν μια κοινή αποστολή να εκπληρώσουν: να δώσουν στο αλουμίνιο τη θέση που του αξίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία: “Κατανοώντας πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σημαντικότερες αποφάσεις της βιομηχανίας  διαμορφώνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Europa πήρε την στρατηγική απόφαση να γίνει μέλος του οργανισμού European Aluminium. Ο οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους που διαχρονικά επέλεξε η Europa να υπηρετήσει, όπως την ενδυνάμωση του αλουμινίου και των συναφών επαγγελμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο, την βελτίωση του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα, την ενημέρωση του κοινού και των φορέων για τις ιδιότητες του προϊόντος, αλλά και την θέσπιση όρων βιώσιμης ανάπτυξης εντός των οποίων θα αναπτυχθεί ο κλάδος. Ο οργανισμός European Aluminium και η Europa στοχεύουν από κοινού να καταστήσουν το αλουμίνιο κυρίαρχο υλικό και στις δομικές κατασκευές”.

Με σεβασμό στην αγορά και στους συνεργάτες

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Europa αναλμβάνει δράσεις για να διαδώσει ακόμη περισσότερο τη χρήση του αλουμινίου και να το εδραιώσει στη συνείδηση των καταναλωτών και των κατασκευαστών. Εδώ και 48 συναπτά έτη, η Europa, έχοντας πάρει την απόφαση να παράγει μόνο προϊόντα αλουμινίου, απέδειξε την αφοσίωσή της σε αυτό το υλικό, με πρώτιστο μέλημά της τον σεβασμό τόσο στους προμηθευτές, όσο και στους πελάτες κατασκευαστές.

“Με διαρκή προτεραιότητα την προώθηση και ενδυνάμωση του αλουμίνιου στον ευρωπαϊκό χώρο, η Europa επιθυμεί να συμβάλλει με την ενεργή συμμετοχή της στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της European Aluminium προσφέροντας τεχνογνωσία και εμπειρία.

Γιατί η Europa είναι ανθεκτική σαν το αλουμίνιο… Μια για πάντα!” σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.