«Αποστολή μας η ανάπτυξη δράσεων-συνεργειών για να συνεχίζουμε με επιτυχία να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας», επισημαίνουν στο Architect οι υπεύθυνοι του Τμήματος Έργων & Προδιαγραφών της ELTOP.

Η ELTOP μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες λειτουργίας. Ποιες είναι εκείνες οι αξίες που της εξασφάλισαν την άριστη προσαρμογή στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες;

Η εταιρεία ELTOP αποτελεί ένα από τα πιο καθιερωμένα εμπορικά σήματα με ιστορία στον χώρο των αντιπροσωπιών αρχιτεκτονικών υλικών, της παραγωγής πάγκων εργασίας, του surfacing και του panelling με πυρήνες ειδικών προδιαγραφών. Το εμβληματικό μας brand, εγγενώς συνδεδεμένο με το υλικό HPL, αντιπροσωπεύει παγκόσμιες επιχειρήσεις και δημιουργεί μια σειρά τεχνολογικά ανώτερων προϊόντων που είναι ανθεκτικά στις δυσμενείς επιπτώσεις μικροβίων, στη φθορά, τη θερμότητα, τις κλιματολογικές αλλαγές αλλά και το νερό.

Η ομάδα Project και Προδιαγραφών της εταιρείας εξειδικεύεται σε προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για interior και exterior design, με πιστοποιημένες υπηρεσίες κατά EN ISO 9001:2015, CE, FSC, που πληρούν κάθε σύγχρονη σχεδιαστική απαίτηση: πάγκους και πορτάκια κουζίνας/ντουλάπας, μελαμίνες και decorative φύλλα φορμάικας (thin & compact H.p.l) των Formica®, Arpa FENIX ntm, Egger & SM’art, διαχωριστικά WC-Cubicles & Lockers που παράγονται στις εγκαταστάσεις μας, ακουστικά συστήματα ηχοαπορρόφησης και ηχομόνωσης Fantoni, αεριζόμενες προσόψεις κτιρίων Trespa façades, φλούδες καπλαμά φυσικής πέτρας Slate Lite, ανυψωμένα δάπεδα ιδίας παραγωγής, light beton biocompatible boards CNC, Honeycomp με διάφορα υλικά επίστρωσης, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές επιφάνειες εργαστηρίων, πιστοποιημένες πόρτες ηχομονωτικές και πυράντοχες. Με λίγα λόγια, μια πλούσια συλλογή που διαρκώς ανανεώνεται.

Η δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας μας βασίζεται στις διαχρονικές αξίες που διέπουν τη λειτουργία της ως οικογενειακή επιχείρηση Τροκούδη από το 1988. Όλα αυτά τα χρόνια αποκρυσταλλώθηκαν οι αξίες που αποτέλεσαν την ταυτότητά μας: ακεραιότητα, αρτιότητα στην τεχνολογική υποδομή, ποιοτικές, καινοτόμες και ανταγωνιστικές πρώτες ύλες. Αποστολή μας η στενή παρακολούθηση των αναγκών της αγοράς και η ανάπτυξη δράσεων-συνεργειών προκειμένου να συνεχίζουμε με επιτυχία να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας. H δυνατότητα κάλυψης από την εταιρεία μας εξειδικευμένων προδιαγραφών έφερε σύνθετα project που ενίσχυσαν τη δυναμική μας πορεία στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που βίωσαν οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής όλων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΠΑ.ΠΕΙ., τη Λεόντειο και την Ελληνική Παιδεία, το Mall River West, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ξενοδοχεία όπως το Costa Νavarino και τα Moxy, κολυμβητήρια, επαγγελματικά κτίρια, το ORBIT Project και πολλά άλλα.

Πώς υποστηρίζει η εταιρεία το έργο των αρχιτεκτόνων και διακοσμητών;

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά, διακοσμητικά και μελετητικά γραφεία, ενισχύοντας το έργο και τη δύναμη της αρχιτεκτονικής δημιουργικότητας. Αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού που ακολουθούμε σε κάθε project είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για το έργο συνδυάζοντάς το με προτάσεις υλικών. Η διαδικασία της δημιουργίας μιας μελέτης ξεκινά με εμπεριστατωμένη έρευνα αναφορικά με το έργο, το target group στο οποίο απευθύνεται το project, το ύφος και την ταυτότητα του κάθε συνεργάτη, την ευελιξία στους χρόνους παράδοσης, την επιλογή των κατάλληλων υλικών και των πιστοποιήσεων που αυτά φέρουν. Τα εξειδικευμένα τμήματα της παραγωγής μας, ο επιβλέπων μηχανικός και το τμήμα των αρχιτεκτονικών εφαρμογών με επικεφαλής δικό του αρχιτέκτονα, αποτελούν εγγύηση για τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την επεξεργασία και την τοποθέτηση κάθε μικρού ή μεγάλου σύγχρονου έργου.

Από την υποστήριξη στην προμελέτη του εκάστοτε έργου, την πρόταση και προ κοστολόγηση των κατάλληλων υλικών, την παραγωγική υλοποίηση του έργου στην πράξη, έως την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης του έργου από δικά της συνεργεία με επιβλέποντα μηχανικό, η εταιρεία μας είναι εδώ και διεκπεραιώνει ολόκληρη τη διαδικασία.

Ποια νομίζετε ότι είναι σήμερα η τάση στις νέες κατασκευές και πως στοχεύετε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την παρουσία σας στον αρχιτεκτονικό κλάδο;

Έννοιες, όπως αυτές που συνδέονται με υλικά που καλύπτουν πιστοποιήσεις LEED, προσφέρουν αντιμικροβιακή ή αντιβακτηριακή κάλυψη, έχουν GoGreen προσανατολισμό αναφέρονται όλο και συχνότερα στις προδιαγραφές των κατασκευών του σήμερα. Στην ELTOP αντιλαμβανόμαστε την αειφόρο ανάπτυξη ως αναγκαιότητα για υπευθυνότητα αλλά και ως επιχειρηματική ευκαιρία που έχει σκοπό να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η εταιρεία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ΕΚΕ που περιλαμβάνει μια σειρά από στοχευμένες ενέργειες που καθοδηγούν την επιλογή βιώσιμων υλικών που συμβαδίζουν με τις αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές ανάγκες του τώρα. Παράλληλα δρομολογούμε κάθε ενέργεια που υποστηρίζει πελάτες και προμηθευτές στην υλοποίηση των προκλήσεων βιωσιμότητάς τους.

Τα HPL των FORMICA Antimicrobial, ARPA Silverlam bacterial blocker & AM-CLAD PVC U Wall Panels είναι μια σειρά αντιμικροβιακών υλικών, οι φλούδες αληθινής πέτρας Slate Lite ενισχύουν την προστασία των φυσικών μας πόρων, το Thin & Compact HPL εσωτερικής και εξωτερικής πλαγιοκαλύψης είναι ανακυκλώσιμο υλικό και αντικαθιστά προϊόντα αληθινού ξύλου και πετρωμάτων. Τεχνολογικά ανώτερα υλικά όπως το προϊόν Νανοτεχνολογίας ARPA FENIX ntm, nta & Bloom new core technology έγιναν από την 01/01/2022 ουδέτερα σε εκπομπές άνθρακα! Η ELTOP θα συνεχίσει να ενσωματώνει για τους πελάτες της τα πιο σύγχρονα υλικά με σκοπό να πρωταγωνιστεί στις επιλογές κατασκευής με αίσθηση διαφορετικότητας.