Με νέα συστήματα και υπηρεσίες έδωσε το παρών η Europa στην έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο 2022. Εκατοντάδες κατασκευαστές αλουμινίου, μηχανικοί, διακοσμητές, αλλά και ιδιώτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Europa για να ενημερωθούν για τις νέες της προτάσεις. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Υφυπουργός Έρευνας &  Τεχνολογίας κος Χρίστος Δήμας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κο Γιώργο Μεντζελόπουλο.  Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών της χώρας μας στο πλαίσιο της έκθεσης, η Europa παρουσίασε τα νέα θερμομονωτικά της συστήματα, καθώς και τις νέες της προτάσεις συστημάτων σκίασης.

Κεντρικό στοιχείο του περιπτέρου αποτέλεσε το σύστημα Europa Minimal Frame, το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα minimal αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της αγοράς, έχοντας μάλιστα διακριθεί με το βραβειο Red Dot Award: Product Design 2022 στην κατηγορία Interior Design Elements. Σε μια γωνιακή κατασκευή, χωρίς πρόσθετη στήριξη με κάθετο προφίλ κολόνας, για απεριόριστη θέα, με φύλλο κινούμενο με ηλεκτρικό μηχανισμό και με κρυφή σήτα, το Europa Minimal Frame προκάλεσε το κεντρικό ενδιαφέρον, αποτελώντας την «ναυαρχίδα» των συστημάτων της Europa.

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον έδειξαν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί και διακοσμητές, για το σύστημα Europa Element. Η εν λόγω σειρά, η οποία διατίθεται σε δύο εκδόσεις (συρόμενο επάλληλο και σε πτυσσόμενη κατασκευή περιμετρικά του συστήματος πέργκολας), εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σκίασης κτηρίων, στην διακόσμηση (εσωτερική ή εξωτερική), αλλά και για διαχωριστικό χώρων.

Το EWS 40 είναι το νέο σύστημα σκίασης της Europa. Καλύπτει κάθε τύπο κατασκευής, ανοιγόμενης, συρόμενης, πτυσσόμενης ή σταθερής με απλότητα και ευκολία στην κατασκευή, δυνατότητα συνδυασμού με πολλαπλά στοιχεία σκίασης και δυνατότητα σχεδιασμού με ενσωματωμένη σήτα για προστασία από ενοχλητικά έντομα. Στο περίπτερο της Europa συνδυάστηκε με το νέο σύστημα βιοκλιματικής πέργκολας Europa Pergola Bioclimatic σε πτυσσόμενη κατασκευή.

Το νέο θερμομονωτικό σύστημα υαλοπετάσματος της Europa ECW 50 Hybrid προβλήθηκε παράλληλα με το σύστημα βιομηχανικής αισθητικής EOS 60 ID Hybrid. Πρόκειται για δύο λύσεις που προσδίδουν διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, ειδικά σχεδιασμένες για μεγάλα ανοίγματα. Και τα δύο συστήματα συνδυάστηκαν με ανοιγόμενο παράθυρο, δυνατότητα απαραίτητη για τον καλύτερο αερισμό των χώρων. Το νέο σύστημα EOS 60 ID Hybrid ενδείκνυται σε περιπτώσεις κτηρίων που εντάσσονται στον χώρο της εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κλπ.), αλλά και σε οικίες που προτάσσουν την βιομηχανική αισθητική στην εξωτερική τους πρόσοψη. Το σύστημα υαλοπετάσματος ECW 50 Hybrid αποτελεί κεντρική λύση σε προσόψεις κτηρίων, αλλά και ως μέρος αρχιτεκτονικού σχεδίου οικιακών εφαρμογών. Η θερμομόνωση του συστήματος σε συνδυασμό με υαλοπίνακες υψηλών αποδόσεων μπορεί να προσδώσει στο κτήριο σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καλύτερο φωτισμό και οπτική επαφή με το περιβάλλον. Το σύστημα υποστηρίζει την κατασκευή προσόψεων με λύσεις standard & structural glazing, ενώ το δείγμα που προβλήθηκε διέθετε μια πρωτοπόρα λύση, που ενσωμάτωνε σε standard υαλοπέτασμα, ανανοιγοανακλινόμενο παράθυρο με κρυφό φύλλο χωρίς να αλλοιώνει την εξωτερική όψη της κατασκευής.

Το νέο σύστημα Europa Pergola Bioclimatic της Europa παρουσιάστηκε σε συνδυασμό με το πτυσσόμενο σύστημα σκίασης EWS 40 και το Europa Element. Η βιοκλιματική πέργκολα της Europa, επιτρέπει την περιστροφή των πτερυγίων στην επιθυμητή θέση, προσφέροντας προστασία και από την βροχή. Η ειδική σχεδίαση των πτερυγίων και των περιμετρικών προφίλ, οδηγεί τα νερά της βροχής στον ειδικό νεροσυλλέκτη και στην συνέχεια, μέσω ειδικής υδρορροής στην βάση της κάθετης κολώνας και κατόπιν στο έδαφος εξωτερικά του χώρου κάλυψης. Από άποψη αισθητικής, τα πτερύγια του συστήματος επιλέχθηκαν σε χρώμα απομίμησης ξύλου, προσφέροντας την απόλυτη αίσθηση πραγματικού ξύλου στο προφίλ αλουμινίου, προσδίδοντας ανώτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το σύστημα συνδέθηκε με ειδικό αυτοματισμό εντολών μέσω κινητού τηλεφώνου και led φωτισμό εισάγοντας τους χρήστες και κατασκευαστές σε μια νέα εποχή, αυτή του «Έξυπνου Κτηρίου».

Το νέο θερμομονωτικό πτυσσόμενο σύστημα της Europa EFD 77 Hybrid αποτελεί την πιο πρόσφατη πρόταση της Europa στα συστήματα τύπου «φυσούνας».  Είναι ιδανικό σύστημα για μεγάλα ανοίγματα. Είναι ένα σύστημα κατάλληλο για οικίες, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους. Παράλληλα φέρνει μια σημαντική αλλαγή στις δυνατότητες που προσφέρουν τα ανάλογα συστήματα. Εξαιτίας της διαφορετικής σχεδιαστικής λογικής του, με την κύλιση των φύλλων να γίνεται στον κάτω οδηγό, παρέχει την δυνατότητα όλων των συνδυασμών, τόσο με μονά όσο και με ζυγά φύλλα, ανοιγόμενα προς τα μέσα ή και προς τα έξω.

Η Europa για πρώτη χρονιά παρουσίασε το νέο σύστημα πόρτας EDS 60 Hybrid. Αποτελεί ένα σύστημα που προσφέρει θερμομόνωση και ασφάλεια, με πάνελ επιλογής μέσα από μια ευρεία γκάμα σχεδίων και με δυνατότητα για ειδικούς μηχανισμούς κλειδωμάτων.Το δείγμα της Europa στο περίπτερο είχε συνδεθεί με ειδική συσκευή ανίχνευσης δαχτυλικού αποτυπώματος στο εξωτερικό της για εύκολο άνοιγμα.

Για δεύτερη χρονιά η Europa παρουσιάζει σε έκθεση το νέο σύστημα γυάλινου κάγκελου που επιτυγχάνει άψογη στήριξη του υαλοπίνακα με μικρότερο προφίλ και δίνει πολλαπλές αισθητικές δυνατότητες με σημαντικότερη την δυνατότητα πλήρους κάλυψης της βάσης από το δάπεδο. Η διακριτικότητα του νέου EGR 8400 το καθιστά κατάλληλο τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους.

H Europa από το 2019, έχει αναπτύξει μια νέα οικογένεια συστημάτων με θερμομόνωση. Κάθε σύστημα επιτυγχάνει διαφορετικές επιδόσεις και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες, σε μια πληθώρα κατασκευών και τυπολογιών που προσδίδουν σε κατασκευαστές και ιδιώτες την δυνατότητα επιλογών. Αντίστοιχα σε αισθητικό επίπεδο, τα ανοιγόμενα συστήματα προσφέρουν την επιλογή μεταξύ ίσιου και σπαστού προφίλ για μοντέρνα ή κλασσική γραμμή.